Apua, sain kutsun juhliin, joista en tunne ketään. Ei hätää, tässä vinkkejä, joiden avulla vietät mukavan illan.

1. Etsi yhteistä

Pohdi etukäteen, mitä yhteistä sinulla ja muilla vierailla voi olla. Tykkäisikö joku muukin leipoa tai matkustaa? Onko joku samalla alalla tai onko jollakulla saman ikäisiä lapsia?

Kun löydät yhtäläisyyksiä, aloita juttelemalla niistä. Yhteisestä lempibändistä voi helposti siirtyä muihin aiheisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Avaa keskustelu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös keskustelunavauksia kannattaa miettiä etukäteen, koska jännittävässä tilanteessa niitä voi olla vaikea keksiä. Juttutuokion voi saada aikaan pienestäkin, esimerkiksi juhlien tarjoilusta tai päivänsankarista.

3. Muista kehu

Jos keskustelunavaus tuntuu vaikealta, aloita kehulla. Kerro, että keskustelukumppanilla on hienot kengät tai upea kampaus. Ihmiset pitävät kehuista ja ovat niistä usein otettuja. Ilostuttaneesta kehusta on hyvä jatkaa eteenpäin.

4. Etsi toinen yksinäinen

Tuskin olet ainoa, joka kaipaa juttukaveria. Etsi juhlista toinen yksinäinen ja esittäydy hänelle. Yhdelle ihmiselle on usein helpompi jutella kuin isolle ryhmälle.

5. Auta emäntää

Jos juhlissa on emäntä tai isäntä, tarjoudu apulaiseksi keittiöön tai muihin järjestelyihin. Saat jotain tekemistä ja yksinäisyys unohtuu. Parhaassa tapauksessa emäntä esittelee sinut muille vieraille ja löydät näin juttuseuraa.

6. Ole rehellinen

Kun esittäydyt ihmisille, kerro rehellisesti, ettet tunne juhlista ketään. Jos keskustelukumppanilla on sopivasti tilannetajua, hän voi esitellä sinut omille tutuilleen. Tai ehkä löydätkin toisen yksinäisen ja sitä kautta juttukaverin.

7. Rentoudu

Yksin oleminen voi tuntua häpeälliseltä: kaikki varmasti tuijottavat, kun istun täällä ihan yksin! Oikeasti ihmisiä ei kovin paljoa kiinnosta, mitä muut tekevät. He keskittyvät mieluummin itse juhliin, joten sinäkin voit rentoutua ja nauttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla