Miksi pitäisi aina hiljentyä yksin kynttilänvalossa? Mielenrauhan voi joskus löytää myös ihmisjoukon keskeltä, hälystä ja kaaoksesta. 

Rakastan metsää, saunaa ja mökkilaituria.

Mutta sitä en ole tajunnut koskaan, miksi vain ne kelpaisivat rauhoittumispaikoiksi. Miksi pitäisi hiljentyä vain hiljaisuudessa?

Minun mieleni rauhoittuu usein parhaiten ihmisjoukossa. Mitä enemmän hälyä, sitä parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suosittelenkin kokeilemaan esimerkiksi seuraavia, kaoottisia rauhoittumispaikkoja: 

1. Juna-asema.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä tahansa asema kelpaa: juna-asema, linja-autoasema, lentokenttä. Asemalla tunnen olevani yksi monista, hippunen maailmankaikkeudessa. Siinä tunteessa on jotain lohdullista.

Kuten myös siinä, että asemalla elämä on hetken selkeää: ihmisillä on päämäärä, jokainen on menossa kovasti jonnekin, jokaista tarvitaan jossain, jokaista odottaa joku jossain. 

Asema muistuttaa minua siitä, että maailma jatkuu oman pienen arkeni ulkopuolelle, maapallon ääriin asti. Ja jos tarpeeksi haluan, voin ostaa matkalipun ja häipyä juuri sinne. Senkin tajuaminen rauhoittaa.

Missään en muista tunteneeni oloani yhtä levolliseksi kuin kiinalaisella, jättimäisellä lentokentällä. Ihmismassan keskellä tunsin olevani pieni ja turvassa. 

2. Kauppakeskus.

Liikaa kireitä vanhempia, itkuisia lapsia, välkkyviä valoja, turhia tavaroita.

Siinäpä täydellinen ympäristö hiljentymiseen.

Kauppakeskuksessa virikkeitä vyöryy päälle niin paljon, että korvani sulkeutuvat kuin itsestään. Vajoan ajatuksiini, katselen ohikiitäviä ihmisiä kuin merenaaltoja ja mieleni tyhjenee.

Ostarin ruuhkassa voin unohtaa hetkeksi itseni ja keskittyä tarkkailemaan tuntemattomia. Hälyä on todennäköisesti niin paljon, etten pysty keskustelemaan mitään järkevää kenenkään kanssa. Joskus juuri se on rentouttavaa: olla vähän epäsosiaalinen.

3. Neljän ruuhka.

Mikään ei rauhoita minua yhtä tehokkaasti kuin liikenneruuhka. 

Kun jumitan töiden jälkeen autossa tai bussissa, sittenpä jumitan. Kun pääsen ärsytykseni yli, voin todeta, ettei tälläkään jumituksella ole lopulta paljonkaan väliä. Voisin istua ruuhkassa parikin päivää, ehkä vuodenkin, eikä maapallo suistuisi radaltaan.

Harvalla takaiskulla on kamalasti väliä. Sen tajuaminen rauhoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla