Pohkeet vahvistuvat, tasapaino kehittyy ja kaikkea hyvää! Ihan vain hampaita pestessä.
Pohkeet vahvistuvat, tasapaino kehittyy ja kaikkea hyvää! Ihan vain hampaita pestessä.

Nämä kuusi tehokasta terveystekoa solahtavat arkeen lähes huomaamatta. Samalla vahvistat selkääsi, parannat työtehokkuutta ja kohennat yleiskuntoa. Mahtavaa!

1. Vaihda työasentoa puolen tunnin välein.

Istumatyöläisen on tärkeää nousta välillä seisomaan, jotta lonkankoukistajat ja alaselkä suoristuvat. Seisomatyöläisen on taas hyvä lepuuttaa jalkojaan ja alaselkäänsä välillä istumassa. Laita kännykän hälytys soimaan pari, kolme kertaa työpäivän aikana muistuttamaan asennon vaihtamisesta. Näin ehkäiset muun muassa selkäkipuja ja parannat verenkiertoa.

2. Ota vesilasi työpöydälle.

Pidä käden ulottuvilla lasi tai juomapullo ja käy täyttämässä se tasaisin väliajoin. Tähän on ehkä helppo saivarrella, että entä jos lasi ei ole vielä tyhjä? Silloin käy tyhjentämässä ja täyttämässä se uudelleen. Vielä parempi, jos hulautat veden kurkusta alas.

Keho tarvitsee nestettä pitkin päivää, ja kävely työpäivän lomassa parantaa erityisesti alaraajojen verenkiertoa. Lisäksi tauko virkistää mieltä ja lisää siten työtehokkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pohkeet vahvistuvat ja tasapainokin kehittyy. Ihan vain hampaiden pesun lomassa!

3. Nouse varpaillesi, kun harjaat hampaita.

Laskimoverenkierto piristyy, kun otat tavaksi tehdä noin 10–15 varpaille (päkiöille) nousua vaikka hampaiden pesun lomassa. Samalla pohkeet vahvistuvat ja tasapaino kehittyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mieltä virkistävää on joskus myös vaihtaa hampaidenpesukättä – kokeile huviksesi, miten se sinulta luonnistuu!

4. Parkkeeraa takimmaiseen ruutuun.

Lisääntynyt askelten määrä tuo terveyshyötyjä, kun peruskunto kohenee. Lisäksi kävely on loistavaa lihaskestävyysliikuntaa. Kun lähdet markettiin, parkeeraa auto parkkialueen takaosaan, kauas sisäänkäynnistä. Jos joka päivä kävelet 400 askelta eli noin 400 metriä normaalia enemmän, vuodessa kävelet jo 146 kilometriä!

Vahvat lavat auttavat säilyttämään hyvän ryhdin.

5. Tee lapajumppaa pöydän tai telkkarin ääressä.

Lapajumppa tekee hyvää ryhdille ja kireälle niska-hartiaseudulle. Vahvat lavat auttavat sinua säilyttämään hyvän ryhdin, jolloin happi kulkee päivän mittaan paremmin. Lisäksi vahva yläselkä auttaa kannattelemaan niskanseutua ja päätä, jolloin niskan kireydet ja niistä johtuvat päänsäryt vähenevät.

Tee näin: Istuessasi pöydän ääressä tuo paino istuinalustalle istuinkyhmyjesi päälle, hartiat lonkkien päälle ja kantapäät polvien alle. Tuo kyynärvarret 90 asteen kulmaan pöydälle. Rentouta hartiat, pidennä niskaa ja tuo katse suoraan eteen. Lähde liu’uttamaan lavan lihaksilla kyynärvarsia kohti kylkiä ja niiden ohi. Rentouta kädet, tee työt vain yläselän lihaksilla.

6. Jännitä keskivartaloa kassajonossa.

Keskivartalo on kehosi tukiranka ja monenlaisen hyvinvoinnin lähde. Syvistä vatsalihaksista kannattaa siis pitää huolta. Onneksi niitä voi helposti treenata vaikka kassajonossa tai bussipysäkillä.

Tee näin: Hengitä ulos ja vedä samalla napaa kevyesti sisään ja ylöspäin. Pidä jännitys pieni hetki ja rentouta sitten. Jännitä samaan aikaan lantionpohjan lihaksia ikään kuin pidättäisit vessahätää. Tämä treeni vahvistaa myös selkää ja ehkäisee virtsanpidätysvaikeuksia.

Asiantuntijoina terveysvalmentaja, personal trainer ja LCF Life Coach Kira Tiivola sekä personal trainer ja ryhmäliikuntaohjaaja Kirsi Hartikainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla