Mustikkavispipuuro on astetta juhlavampi, kun sen tarjoilee jälkiruokamaljasta ja koristelee kuivatuilla vadelmilla ja mansikoilla.
Mustikkavispipuuro on astetta juhlavampi, kun sen tarjoilee jälkiruokamaljasta ja koristelee kuivatuilla vadelmilla ja mansikoilla.

Vanha tuttu vispipuuro elää uutta kukoistustaan. Herkuttele perinteisellä puolukalla tai keitä puuro mustikoista tai vadelmista. Voit kokeilla myös tyrnimehua!

Juuri nyt me kaikki rakastamme mummolasta tuttua herkkua – vispipuuroa. Ehkä salaisuus on puuron pehmeydessä, ilmavuudessa ja herkässä värissä. Tai siinä, että puuro on terveellistä, edullista, ja se sopii aamuihin, iltoihin, välipalaksi ja jälkiruuaksi.

On toinenkin syy suosia vispipuuroa: pakastimen pohjalle kertynyttä marjasaalista on turha tässä vaiheessa kevättä enää säästellä.

Vispipuuro onnistuu kaikista marjoista: vadelmien väristä tulee herkin, mansikoista makein ja mustikoiden lempeä maku on kuin luotu osaksi puuroa. Puuron voi tehdä myös pelkkään marjamehuun, esimerkiksi valmiiseen tyrnimehuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sileimmän puuron saa, kun pakastemarjat keittää ensin niin, että ne mehustuvat. Aikaa menee noin vartti. Siirrä marjat siivilään, valuta mehu ja aloita puuron keittäminen vasta sitten. Jos puurossasi saa olla marjasattumia, ei mehulientä tarvitse siivilöidä.

Sekoita aluksi kunnolla ja vatkaa täysin jäähtyneenä

Puuron keittämisen kriittisin hetki on alussa: vispaa siis mannaryynit huolellisesti kiehuvan mehun joukkoon ja vispaa puuroa myös keittämisen aikana. Muuten ryynit saattavat saostua ikäviksi kokkareiksi. 

Paras ja kuohkein vispipuuro syntyy vatkaimen avulla. Parhaiten puuro vatkautuu kylmänä, joten jäähdyttämiseen kannattaa varata aikaa.

Koristele marjoin, kukkasin tai sirottele päälle sokeria

Puuro syödään perinteiseen tapaan maidon kera, mutta juhlatilanteessa vaniljakastike kruunaa annoksen. Puuron päälle voi ripotella myös kuivattuja marjoja, sokeria tai vaikkapa syötäviä kukkia.

Kokeile kuvan mustikkavispipuuroa tai perinteistä puolukkaa:

Sisältö jatkuu mainoksen alla