Wabi-sabiin kuuluu ajatusten rauhoittaminen ja keskittäminen. Kynttilän katselu sopii siihenkin.
Wabi-sabiin kuuluu ajatusten rauhoittaminen ja keskittäminen. Kynttilän katselu sopii siihenkin.

Muotiin tullut wabi-sabi-filosofia tekee myös joulustasi mukavamman. Siinä on nimittäin paljon ihanan helpottavaa.

Wabi-sabin perusajatuksiin kuuluvat epätäydellisyyden hyväksyminen, levollisuus ja hetkessä eläminen. Jouluun siirrettynä wabi-sabi muistuttaa, että vähemmän on enemmän. Juhlamieli syntyy varmimmin, kun antaa rauhan laskeutua ilman suurta häslinkiä.

Katso seitsemän tapaa, joilla tuot jouluusi ripauksen wabi-sabia!

  1. Kätke sotkut autoon. Ota Ikea-kassi ja nosta siihen kasaantuneet postit, olohuoneen lattialla olevat askartelut ja tuolille pinotut pyykit. Autossa niitä ei näe kukaan. Saunaan ei voi jouluna viedä, koska sauna on muussa käytössä.
  2. Hämärrä valoja. Käytä enimmäkseen vain kohdevaloja ja sytyttele kynttilöitä. Tunnelma muuttuu ihanaksi, ja samalla siivoaminen osoittautuu turhaksi.
  3. Pese vain vessa. Puhtaan lavuaarin ansiosta kodin tunnelma on heti jotenkin juhlava. Tervetuloa meille, vieraat!
  4. Paketoi halvalla. Ja helpolla: kotoa nimittäin löytyy varmasti kaikenlaista, millä voi korvata kaupasta ostettavan joulupaperin. Tosi trendikästä on sanomalehteen, leivinpaperiin tai tapettirullien jämiin paketoiminen.
  5. Ripottele lattialle kanelia. Imuroi se sitten pois, ettei se leviä sukissa pitkin kotia. Tulee ihana joulun tuoksu, eikä tarvitse leipoa.
  6. Sytytä tuoksukynttilöitä. Jos et nimittäin löydä sitä kanelia. Tai jos et jaksa pestä sitä vessaakaan.
  7. Älä stressaa kuusenkoristelusta. Kuuseen voi nakella vähän kaikkea, vaikkapa barbinhattuja tai muoviruusuja. Joulun tuntu syntyy hyvin vähällä muutenkin: pue vaikka ne punaiset villasukat.

Rentoa wabi-sabi -joulua!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kati

No ei varmana kätketä autoon mitään! Ne sotkukasat voi vähintään jouluksi siivota pois. Samalla vaivalla rojut menee roskiin kuin sinne autoon. Muut jutut periaatteessa ihan Ok, mutta käytännössähän nuo asiat ovat osa joulun viettoa. Eli että vaikka leivotaan ja koristellaan kuusi on osa sitä joulua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla