Lukijat päättivät, että Alma oli söpöin kaikista Kodin Kuvalehden kansikilpailuun osallistuneista koirista. Kuvauksissa paljastui, että Alman luonne on yhtä pehmeä kuin sen turkki.

Marraskuussa KK etsi koiranpentua numeron kaksi kanteen. Lukijat täyttivät toimituksen sähköpostin toinen toistaan suloisemmilla kuvilla. Toimituksen raati valitsi sadoista kuvista kuusi ihaninta ja antoi vallan lukijoille. Lukijat äänestivät. Kisa oli tiukka, mutta lopulta söpöimmäksi osoittautui berninpaimenkoira Alma.

Joulukuussa Alma matkusti kotoa Keski-Suomesta kuvauksiin Helsinkiin ja käyttäytyi kuin aito ammattilainen.

Tällainen on KK:n kansikuvakoira Alma

Kuka: Alma, viralliselta nimeltään Goldbear’s Chavignon. Berninpaimenkoira. Syntynyt 15. syyskuuta 2015.

Koti: Maatilalla Virroilla Eero ja Pirkko Heinosen kanssa. He ovat kokeneita koiraihmisiä. Heinoset pyörittivät koiratarhaa 15 vuotta, mutta luopuivat siitä seitsemän vuotta sitten. Tarhalla oli kaikenlaisia koiria perhoskoirista bernhardilaisiin.

Kuvauksissa Alman assistentteina toimivat Pirkko ja Eero Heinonen sekä heidän tyttärensä Sari Heinonen.
Kuvauksissa Alman assistentteina toimivat Pirkko ja Eero Heinonen sekä heidän tyttärensä Sari Heinonen.

Luonne: Reipas, rohkea ja rauhallinen. Rapsutukseen Alma ei kyllästy koskaan. Se tykkää käydä kokouksissa pubissa ja lankakerhossa opistotalolla. Omaa peilikuvaansa Alma tervehtii yleensä haukkumalla.

Lempiharrastukset: Ruoka. Syksyllä Alma ihastui suppilovahveroihin, mutta yleensä se syö isojen rotujen penturuokaa. Alma viihtyy luonnossa. Sen lempileluja ovat oksanpätkät ja polttopuuklapit. Sisällä sen lempipuuhaa on pyyhkeen repiminen.

Lempipaikka: Kirjoituspöydän nurkka. Alma nukkuu mieluiten paljaalla lattialla. Turkki lämmittää niin, ettei se tarvitse patjaa.

Parhaat ystävät: Sekarotuinen Bella-narttu ja keskikokoinen urosvillakoira Muppetti. Alma lukee ystävikseen myös seudun lehmät ja kissat.

Alman voit siis nähdä Kodin Kuvalehden numeron 2/2016 kannessa. Se on kaupoissa nyt.

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.

Työpaikallani tehtävät on jaettu tiimeille, ja minä olen yhden tiimin vetäjä. Olen vastuussa esimiehelleni tiimin toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Ongelmani on se, että osa työntekijöistäni jättää tehtäviä tekemättä. He sanovat että töitä on liikaa, eivätkä he ehdi tehdä kaikkea. Ajoittain olen tehnyt jotain heidän tehtäviään, kun dead-line tulee vastaan ja asiat on hoitamatta.

Tiedän että työtä on paljon, mutta kaikille tiimiläisille se ei ole ongelma. Toiset ovat työssään nopeampia kuin toiset, mutta kun näen "hitaamman" henkilön ehtivän kuitenkin pitää ylipitkiä kahvitaukoja, minulle tulee olo, että ystävällisyyttäni hyväksikäytetään.

Pyrin motivoimaan ihmisiä antamalla matkan varrella hyvää palautetta ja tulemalla pulmatilanteissa tueksi, mutta se ei näytä riittävän. Miten saisin porukan tiimiytymään paremmin ja jokaisen ottamaan ryhmän tavoitteet myös omiksi tavoitteikseen?

Liian kiltti?

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Viime aikoina on käyty laajaa keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Se on hyvä, sillä häirintä voidaan kitkeä vain avoimen keskustelun avulla.

Keskustelusta puuttuu kuitenkin tasa-arvo. Missään en ole nähnyt otetun esiin sitä, että myös miehet ovat lisääntyvän seksuaalisen häirinnän kohteena.

Olen naisvaltaisella alalla työskentelevä mies ja joudun työssäni kokemaan seksuaalista häirintää. Se voi olla esimerkiksi seksistisiä vitsejä ja vihjailuja. Usein niitä heitetään julkisesti, ja härskejä puhuva nainen saa ympäristöltä palkaksi naurut.

Ei tulisi kuuloonkaan, että miehet puhuisivat työpaikalla samalla tavalla naisille kuin mitä me miehet saamme kuulla naisilta. Istumme hiljaa, sillä naisille ei voi vastata samalla mitalla saamatta sovinistin leimaa. Mutta naisten härskit puheet tuntuvat olevan vain hyvä vitsi.

Me too

Siistittäiskö suut

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Meidän osastolla on 7 naista ja 1 mies, ja täytyy todeta että palavereissa huulenheitto on tuota tyyliä mitä kirjoittaja kirjoittaa. Minuakin välillä kyllästyttää se lähinnä muutaman naisen 2-mielinen vitseily,ja olen miettinyt, mitähän se ainoa mies oikeasti ajattelee. Hän nauraa kyllä mukana, välillä posket punastuen, mutta mikä olisi hänen vaihtoehtonsa? Jos ei naura tai jos jopa paheksuisi saisi tiukkapipon leiman.
Lue kommentti
Paljon jo elämää nähnyt nainen

Lukijan kirje: Miehiäkin kohdellaan asiattomasti

Vihdoinkin mies itse ottaa tämän asian esille. Itsekin naisena olen ajatellut,kuinka yksipuolista seksuaalisen häirinnän käsittely on. Kokevatko miehet että, jos he avaavat suunsa, heidät lynkataan ajatuksineen pystyyn. Vai olemmeko ajautumassa tilanteeseen, jossa on vain yksi totuus, "naisen totuus". Miesten on kestettävä, mitä vain, mutta auta auta armias, jos naista vain katsookin liian pitkään, on jos kyseessä "seksuaalinen häirintä", riippumatta siitä, että pukeutumisessaan naisella voi...
Lue kommentti