On helppoa saada läheinen iloiseksi. Mieti, millainen huomio saa sinut tuntemaan olosi hyväksi ja tee sitten niin toiselle.

1. Pyydä opastusta

Kun joku kehuu taitojasi tai osoittaa pitävänsä jostain, tulet iloiseksi. Vielä imartelevampaa on, kun joku pyytää sinua opettamaan itseään. Kun kehut tuttusi leipomia korvapuusteja tai ihastelet hänen tanssitaitojaan, pyydä, että hän antaisi sinulle parhaat vinkkinsä. Hän todennäköisesti ilahtuu ja neuvoo mielellään.

2. Kehu aidosti

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen ulkonäön kehuminen on helppoa ja käy usein kuin ohimennen. Vilpittömän kehun antaminen vaatii sen sijaan aikaa ja ajatusta. Kun kehut toista vaikkapa töissä, kerro, mitä hän teki mielestäsi erityisen onnistuneesti. Kun kehut ystävän ulkonäköä, kerro tarkemmin, että pidät vaikkapa hänen vaatteistaan tai hiustyylistään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kysy neuvoa

Kaikilla on omat vahvuutensa. Käytä aikaa siihen, että huomaat, missä asioissa kaverisi ovat erityisen taitavia. Elet itse ole samassa asiassa vahvoilla, kysy kaveriltasi neuvoa. Opit uutta, ja samalla ystäväsi tuntee olonsa tärkeäksi.

4. Auta kun voit

Kun huomaat, että tutullasi on vaikeuksia sinulle helpon asian kanssa, tarjoa apuasi. Varo kuitenkin, ettet anna itsestäsi paapovaa tai ylimielistä kuvaa. Kerro, että he ovat oikeilla jäljillä, mutta voisivat vielä parantaa ja kerro miten. Anna ystävällisiä vinkkejä, älä arvostele.

5. Kosketa

Tiesitkö, että halauksen puute voi tehdä sairaaksi? Kaikkien tuttujen halaaminen tuskin tuntuu luonnolliselta, mutta koskettaminen kannattaa silti. Anna työkaverille ystävällinen olantaputus, kun siltä tuntuu. Kevytkin kosketus luo yhteyden toiseen ja saa hänet tuntemaan itsensä arvostetuksi.

6. Kuuntele oikeasti

Kun tuttusi puhuu sinulle tai antaa neuvojaan, kuuntele häntä aktiivisesti. Se osoittaa, että arvostat häntä ja haluat onnistua siinä, missä hän sinua neuvoo. Voit osoittaa kiinnostuksesi kysymällä häneltä jostain, minkä hän on aiemmin maininnut. Yritä muistaa vaikkapa hänen puolisonsa nimi, kun kysyt kuulumisia. Se kertoo, että välität siitä, mitä hän sinulle puhuu.

7. Hymyile

On häkellyttävää huomata, miten vähän jotkut hymyilevät. Kulmien kurtistelu ei houkuttele luoksesi ystäviä, vaikka olisitkin tuiman kuoresi alla lämmin tyyppi. Muista osoittaa avoimuutesi ja iloisuutesi myös ulospäin.  

 

Lähde: happinessweekly.org

Sisältö jatkuu mainoksen alla