
Texmex-ruuaksi kutsutaan Yhdysvalloista, aivan Meksikon rajaseuduilta, kotoisin olevaa ruokaa, joka on saanut vaikutteita meksikolaisesta ruokakulttuurista.
Ancho
Miedohko, aavistuksen makea, kuivattu chilihedelmä.
Burrito
Vehnästä valmistettu, pehmeä, täytetty ja rullalle kääritty tortilla.
Chipotle
Savustettua punaista jalapeño-chiliä. Myydään Suomessa jauheena, rouheena tai tahnana.
Enchillada
Täytetty, rullattu vehnä- tai maissitortilla, joka kuorrutetaan mausteisella kastikkeella ja kuumennetaan
uunissa. Täytteenä voi olla juustoa sekä kasviksia ja
lihaa, kalaa, mereneläviä tai niiden sekoituksia.
Fajita
Suikaloitua, maustettua ja pariloitua lihaa tai kalaa, joka tarjotaan vehnätortillojen, salsojen ja vihannesten kanssa.
Guacamole
Avokadosta, limetistä ja mausteista sekoitettu paksu kastike. Mausteina mm. sipulia, chiliä ja korianteria.
Jalapeño
Miedohko kartiomainen, vihreä tai punainen chilihedelmä, jota käytetään Teksasissa tuoreena. Suomessa saa säilöttynä.
Quesadilla
Juustolla, salsalla sekä mahdollisesti lihalla täytetty ja puolikkaaksi taiteltu pehmeä maissitortilla, joka paistetaan pannulla.
Taco
Keltaisista maissijauhoista tehty, kovaksi kuivattu tortilla.
Tortilla
Ohut, rieskamainen vehnä- tai maissijauhoista leivottu pehmeä leipä.
Nachos
Rapeiksi kuivattuja, suolattuja maissitortillalastuja.
Salsa
Useimmiten kuumentamaton, lämpimän ruuan kanssa tarjottava lisäkekastike tai dippikastike.
Lue myös:
Maukkaita texmex-reseptejä löydät Kodin Kuvalehden reseptiarkistosta: