Kirjoitukset avainsanalla Kakut

Raparperisato on nyt parhaimmillaan ja sorbetin ja piirakan lisäksi oli kokeiltava tehdä raparperista juustokakkua. Valkosuklaa ja mansikka sopivat täydellisesti kirpeän raparperin kanssa ja kakusta tuli yksi herkullisimmista juustokakuista. Tätä tullaan tekemään ihan varmasti vielä uudelleenkin. Kakun koristeluun käytin mintunlehtiä ja marja-aronian kukkia puutarhasta. 

Tarvitset: 

Pohja:

  • 200 g Digestive -keksejä
  • 1 tl kanelia
  • 150 g voita

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan kanelin kanssa. Painele keksipohja 24cm irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

  • 2 dl kerma
  • 2 dl rahka
  • 6 dl Philadelphia tuorejuusto
  • 200 g valkosuklaa
  • 1 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka. Murskaa suklaalevy ja sekoita seokseen. Lisää sokeri ja tarkista täytteen makeus. Lisää sokeria halutessasi. Kaada täyte raparperihillokkeella vuoratun keksipohjan päälle.

Raparperihilloke ja mansikat: 

  • 1 l pilkottuja raparperinvarsia
  • 2 rkl voita
  • 1 dl hyytelösokeri-multia
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • n. 2 dl mansikoita

Kuori ja pilko raparperit. Sulata voi kattilassa ja lisää raparperit, sokerit ja kaneli. Anna seoksen ja raparpereiden pehmetä. Jähdytä seos ja kaada 2/3 osaa raparperiseoksesta keksimuru -pohjan päälle. Jätä loppu seoksesta kakun koristeluun. Viipaloi mansikat ja lado ne irtopohjavuoan reunoille. Pilko ylijääneet mansikat raparperiseoksen päälle. Kaada valmis kakkutäyte päälle ja lisää loppu raparperihilloke kakun päälle & vedä veitsellä hilloa kakun sisään raitoina. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. 

Katso myös ohje minttu-suklaa juustokakkuun ja överikakkuun. 

Kommentit (11)

Herkkusuu

Hei, herkullisen oloinen kakkuresepti! Jäin kyllä miettimään tuota tuorejuuston määrää.. 6dl kuulostaa kyllä aika hurjalta määrältä.. 😮 onkohan ohjeessa sattunut kirjoitusvirhe? Olisin kiitollinen pikaisesta vastauksesta koska haluaisin tehdä tätä kakkua viikonlopuksi😊

siipirikko

Kyllä on ihana kakku ja ilman liivatetta ja muita kikkailuja. On kuin juhannusneito häihinsä menossa! tämä täytyy toteuttaa viimeistään juhannukseksi! Kiitos ajankohtaisesta kauniista ohjeesta!

raparperit käyttöön

Hei! Laitetaanko toi raparperihilloke siis ekana keksimurujen päälle ja sitten vasta juustoseos? Ohjeen alussa lukee kyllä, että kerma/juustoseos laitetaan keksinmurujen päälle, mutta kuvan perusteella olis toistepäin.

Kotileipuri

Tein kakun ja ohje muuten ok. Raparperimäärä oli litroina, voisiko olla grammoja koska leikkasin pieniä niin litraan mahtui todella paljon. Kakku on vetistä.
Olisi kiva tietää missä tein väärin🤔

Maijutti

Tuleeko tuota raparperiseosta keittää, vai annetaanko vaan pehmetä kuumassa rasvassa ilman lämmittämistä enempää?

Nuttu nurin onni oikein
Liittynyt30.8.2015

Hei! Kiitos houkuttelevasta kakkuohjeesta! 💛 Innostuin kokeilemaan sitä, mutta ainakin vielä neljän tunnin hyydyttelyn jälkeen kakku on aivan valuva....Mikä sen täyteen hyydyttää, kun tuossa ei ole liivatetta tai muutakaan vastaavaa? Vai puuttuuko täytteestä jokin ainesosa...? Voi tietty olla, että mun jauhopeukalolle ohjeessa oli vain liikaa vaiheita. 😄

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lueskekin Kodin Kuvalehden tämän kesän Rakas puutarhani lehteä ja sieltä osui silmiini tämä mansikka-sitruunabritakakun resepti. Lehti oli pullollaan muitakin hyviä reseptejä, hauskoja tee se itse -ideoita ja puutarhatietoa. Oli kokeiltava leipoa kakku ja suosikkireseptien joukkoon herkku pääsi! Tämä olisi aivan täydellinen äitienpäivän juhlapöytään ja varmasti uusien mansikoiden saapuessa toreille tehdään kakku vielä uudelleen. 

Mansikka-sitruunabrita 15 palaa

pohjataikina 

  • 175 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 keltuaista 
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 luomusitruunan kuori
  • 1 1/2 dl maitoa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte ja koristelu

  • 6 dl vispikermaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1/2 l mansikoita
  • 300 g sitruunatahnaa eli lemoncurdia
  • sitruunankuorisuikaleita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja muna yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese sitruuna ja raasta ohut, keltainen kuoriosa. Sekoita jauhoseos, suurin osa sitruunankuorista sekä maito taikinaan. Jätä hieman kuoriraastetta koristeeksi. Levitä taikina leivinpaperin uunipellille ohueksi levyksi. Puhdista vatkaimen vispilät. Vatkaa valkuaisia, kunnes niistä muodostuu kestävä vaahto. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kiiltävää ja kovaa. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkulevyä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Halkaise mansikat. Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Nosta yksi levyistä tarjoiluvadille. Levitä puolet kermavaahdosta levylle, lusikoi päälle sitruunatahnaa ja ripottele päälle puolet mansikoista. Nosta toinen levy täytteen päälle. Täytä seuraava kerros lopulla vaahdolla, sitruunatahnalla ja mansikoilla. Nosta viimeinen levy paikoilleen. Koristele mansikanpuolikkailla ja sitruunankuorisuikaleilla. 

Katso myös resepti Omar -kinuskileivoksiin

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Haukoin henkeä, kun tyttö näytti youtubesta videoita, minkälaisen yksisarvis -kakun haluaa tänä vuonna kaverisynttäreilleen. Vastasinkin, että ihan kaikkeen ei äiti tällaisena kotileipurina pysty, mutta päätin ottaa haasteen silti vastaan ja katsoin videot. 

Löysinkin monta hyvää vinkkiä ja loppujen lopuksi kakku olikin yllättävän simppeli toteuttaa muutaman idean avulla. Lähdin koristelemaan kakkua aikaisemmin valmistamani 10 kananmunan sokerikakkupohjan päälle. Sarvi kieputettiin valkoisesta sokerimassasta grillivarrastikun ympärille. Korvat painettiin sokerimassasta sydämen mallisella piparkakkumuotilla, taitettiin leveästä päästä yhteen ja asetettiin muotoonsa jääkaappiin kovettumaan.

Karkkikoristeina kakussa sokerimassasta kieputetut ruusut, ranskanpastillit, marengit, värikkäät suklaamunat ja koristerakeet/strösselit. Kaiken runsauden kruunasi mansikanmakuiset sokerikreemiruusut. Toki pelkästään pursotetut mansikanmakuiset sokerikreemi ruusut riittävät koristeluun esim. strösseleiden kanssa. Ylimääräisellä mansikkakreemillä voi koristella esim. muffinit. 

Mansikkakreemi

  • 300 g mansikanmakuinen tomusokeri
  • 80 g huoneenlämpöistä voita
  • 150 g maustamatonta Piladelphiaa

Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi. Varo vaahdottamasta liikaa, jotta seos ei lössähdä. Täytä tähtityllalla varustettu pursotin ja pursota ruusukkeita kakun päälle. 

Teemaan sopivat viirinauhat, julisteen ja lightboxin sain Tuutilulla -verkkokaupasta ja näiden avulla tytön toivoma teema saatiin toteutettua helposti. Muutama ilmapallo ja serpentiini laitettiin myös katosta roikkumaan. Söpöt pastellinsävyiset paperimukit ja lautaset löysin Ikeasta. 

Katso lisää synttärijuhlien koristeluideoita.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Marenkikakku on osoittautunut meidän suosikiksi lasten juhlissa, sillä se on helppo valmistaa ja herkullinen! Lisäksi se sopii myös gluteenittomille vieraille. 16 annoksen kakkuun olen tehnyt 10 valkuaisen marenkivaahdon- katso resepti täältä.

Pohjat voi toki tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, mutta koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua teemaan sopivasti. Ja meidän suosikkitäytteenä kakussa oli 4 dl kermaa, 4 dl rahkaa & nutellaa. 

Kakkuun tein pupukoristeet sokerimassasta ja ranskanpastillisilmistä. Lisäksi päälle oli ripoteltava kinder rouhetta ja pieniä suklaamunia. Katso ohje sokerimassapupuun.

Meidän viime vuoden marenkinen pupukakku näytti tältä- katso lisää koristeluideoita pääsiäsieksi ja kinuskisen kinderjuustokakun resepti

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.