Kirjoitukset avainsanalla Kakut

Lueskekin Kodin Kuvalehden tämän kesän Rakas puutarhani lehteä ja sieltä osui silmiini tämä mansikka-sitruunabritakakun resepti. Lehti oli pullollaan muitakin hyviä reseptejä, hauskoja tee se itse -ideoita ja puutarhatietoa. Oli kokeiltava leipoa kakku ja suosikkireseptien joukkoon herkku pääsi! Tämä olisi aivan täydellinen äitienpäivän juhlapöytään ja varmasti uusien mansikoiden saapuessa toreille tehdään kakku vielä uudelleen. 

Mansikka-sitruunabrita 15 palaa

pohjataikina 

  • 175 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 keltuaista 
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 luomusitruunan kuori
  • 1 1/2 dl maitoa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte ja koristelu

  • 6 dl vispikermaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1/2 l mansikoita
  • 300 g sitruunatahnaa eli lemoncurdia
  • sitruunankuorisuikaleita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja muna yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese sitruuna ja raasta ohut, keltainen kuoriosa. Sekoita jauhoseos, suurin osa sitruunankuorista sekä maito taikinaan. Jätä hieman kuoriraastetta koristeeksi. Levitä taikina leivinpaperin uunipellille ohueksi levyksi. Puhdista vatkaimen vispilät. Vatkaa valkuaisia, kunnes niistä muodostuu kestävä vaahto. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kiiltävää ja kovaa. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkulevyä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Halkaise mansikat. Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Nosta yksi levyistä tarjoiluvadille. Levitä puolet kermavaahdosta levylle, lusikoi päälle sitruunatahnaa ja ripottele päälle puolet mansikoista. Nosta toinen levy täytteen päälle. Täytä seuraava kerros lopulla vaahdolla, sitruunatahnalla ja mansikoilla. Nosta viimeinen levy paikoilleen. Koristele mansikanpuolikkailla ja sitruunankuorisuikaleilla. 

Katso myös resepti Omar -kinuskileivoksiin

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Haukoin henkeä, kun tyttö näytti youtubesta videoita, minkälaisen yksisarvis -kakun haluaa tänä vuonna kaverisynttäreilleen. Vastasinkin, että ihan kaikkeen ei äiti tällaisena kotileipurina pysty, mutta päätin ottaa haasteen silti vastaan ja katsoin videot. 

Löysinkin monta hyvää vinkkiä ja loppujen lopuksi kakku olikin yllättävän simppeli toteuttaa muutaman idean avulla. Lähdin koristelemaan kakkua aikaisemmin valmistamani 10 kananmunan sokerikakkupohjan päälle. Sarvi kieputettiin valkoisesta sokerimassasta grillivarrastikun ympärille. Korvat painettiin sokerimassasta sydämen mallisella piparkakkumuotilla, taitettiin leveästä päästä yhteen ja asetettiin muotoonsa jääkaappiin kovettumaan.

Karkkikoristeina kakussa sokerimassasta kieputetut ruusut, ranskanpastillit, marengit, värikkäät suklaamunat ja koristerakeet/strösselit. Kaiken runsauden kruunasi mansikanmakuiset sokerikreemiruusut. Toki pelkästään pursotetut mansikanmakuiset sokerikreemi ruusut riittävät koristeluun esim. strösseleiden kanssa. Ylimääräisellä mansikkakreemillä voi koristella esim. muffinit. 

Mansikkakreemi

  • 300 g mansikanmakuinen tomusokeri
  • 80 g huoneenlämpöistä voita
  • 150 g maustamatonta Piladelphiaa

Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi. Varo vaahdottamasta liikaa, jotta seos ei lössähdä. Täytä tähtityllalla varustettu pursotin ja pursota ruusukkeita kakun päälle. 

Teemaan sopivat viirinauhat, julisteen ja lightboxin sain Tuutilulla -verkkokaupasta ja näiden avulla tytön toivoma teema saatiin toteutettua helposti. Muutama ilmapallo ja serpentiini laitettiin myös katosta roikkumaan. Söpöt pastellinsävyiset paperimukit ja lautaset löysin Ikeasta. 

Katso lisää synttärijuhlien koristeluideoita.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Marenkikakku on osoittautunut meidän suosikiksi lasten juhlissa, sillä se on helppo valmistaa ja herkullinen! Lisäksi se sopii myös gluteenittomille vieraille. 16 annoksen kakkuun olen tehnyt 10 valkuaisen marenkivaahdon- katso resepti täältä.

Pohjat voi toki tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, mutta koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua teemaan sopivasti. Ja meidän suosikkitäytteenä kakussa oli 4 dl kermaa, 4 dl rahkaa & nutellaa. 

Kakkuun tein pupukoristeet sokerimassasta ja ranskanpastillisilmistä. Lisäksi päälle oli ripoteltava kinder rouhetta ja pieniä suklaamunia. Katso ohje sokerimassapupuun.

Meidän viime vuoden marenkinen pupukakku näytti tältä- katso lisää koristeluideoita pääsiäsieksi ja kinuskisen kinderjuustokakun resepti

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kinuski, suklaa ja kinder kuuluvat omiin suosikkimakuihin ja testattiin uutta kinuskituorejuustoa tähän pääsiäisen kakkuun. Kakku on helppo valmistaa pääsiäisenä vaikka mökkiolosuhteissa, vaikka uunia ei olisikaan käytettävissä. 

Tarvitset: 

Pohja:

  • 400g Digestive
  • 1 tl kanelia
  • 150 g voita

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan kanelin kanssa. Painele keksipohja 24cm irtopohjavuoan pohjalle. 

  • 2 dl kerma
  • 2 dl maustettu vaniljarahka
  • 6 dl Valio kinuski tuorejuusto
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kinuskituorejuusto ja vaniljarahka. Murskaa suklaalevy ja sekoita seokseen. Lisää sokeri ja tarkista täytteen makeus. Lisää sokeria halutessasi. Kaada täyte pohjan päälle. Koristele kakku valmiilla kinuskikastikkeella, suklaamunilla ja suklaamurskalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. 

Koristelu: 

  • 3 kpl Kindereritä
  • suklaamunia
  • valmista kinuskikastiketta

Katso myös ohje valkosuklaa-mustikkakakkuun.  Katso ohje pääsiäisen pavlova kakkuun. 

Kommentit (12)

mestarikokki

Kivan näköinen kakku. Kinderit ei vaan laktoosin vuoksi sovi meillä, joten ne täytyisi korvata.
Mieheni, joka kakut syö, ei pidä voi-keksimurupohjasta, joten pohjan teen vaikka etukäteen murotaikinasta.

ea

Laitoitko siis kinuskikastikkeenkin (ja kinderit/karkit) kakun päälle ennen jääkaapissa jähmettymistä?

Jennikkä

Ohjeessa ei mainita, että valkosuklaa pitäisi sulattaa. Luulisin, että tarkoitus on laittaa sulatettu suklaa mössöön ja se on myös perustelu sille että ei tarvitse liivatetta. Vai olenko väärässä?

HeidiO

Kiitos! Ihana ohje ja varsinkin lasten makuun! Aivan ihanan helppo, lapsikin voi tehdä kun ei tarvitse liivatteita ja kiehuvia nesteitä. Itse olen jättänyt liivatteet jo vuosia sitten ihan maunkin takia. Ihana blogi, olen täältä muutamia ohjeita napannut ennenkin. Mukavaa kevättä :)

Elina

On kyllä todella makea kakku. Itse laittaisin vain yhden purkin kinuskituorejuustoa ja kaksi maustamatonta. Ei voi tälläisenään syödä ilman huonoa oloa

Vierailija

Kiitos ohjeesta! Aivan ihanan makuista, mutta hieman jäi täyte löysäksi (hyytymisaika 6h). Kun kakusta leikkasi palasen, rupesi täyte valumaan. Ensi kerralla sulatan suklaan niin tulee taatusti nätti leikkauspinta 😊 Vaikka siinä kyllä menettää mahtavan, valkosuklaamuruista tulevan suutuntuman.

Vierailija

Nami..Aika makea kylläkin mutta hyvin maistui. Pohjaan käytin keksiä 200g silti tuli paksu. Joten 400g olisi kyllä ollut ihan liikaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.