Kirjoitukset avainsanalla Kakut

Haukoin henkeä, kun tyttö näytti youtubesta videoita, minkälaisen yksisarvis -kakun haluaa tänä vuonna kaverisynttäreilleen. Vastasinkin, että ihan kaikkeen ei äiti tällaisena kotileipurina pysty, mutta päätin ottaa haasteen silti vastaan ja katsoin videot. 

Löysinkin monta hyvää vinkkiä ja loppujen lopuksi kakku olikin yllättävän simppeli toteuttaa muutaman idean avulla. Lähdin koristelemaan kakkua aikaisemmin valmistamani 10 kananmunan sokerikakkupohjan päälle. Sarvi kieputettiin valkoisesta sokerimassasta grillivarrastikun ympärille. Korvat painettiin sokerimassasta sydämen mallisella piparkakkumuotilla, taitettiin leveästä päästä yhteen ja asetettiin muotoonsa jääkaappiin kovettumaan.

Karkkikoristeina kakussa sokerimassasta kieputetut ruusut, ranskanpastillit, marengit, värikkäät suklaamunat ja koristerakeet/strösselit. Kaiken runsauden kruunasi mansikanmakuiset sokerikreemiruusut. Toki pelkästään pursotetut mansikanmakuiset sokerikreemi ruusut riittävät koristeluun esim. strösseleiden kanssa. Ylimääräisellä mansikkakreemillä voi koristella esim. muffinit. 

Mansikkakreemi

  • 300 g mansikanmakuinen tomusokeri
  • 80 g huoneenlämpöistä voita
  • 150 g maustamatonta Piladelphiaa

Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi. Varo vaahdottamasta liikaa, jotta seos ei lössähdä. Täytä tähtityllalla varustettu pursotin ja pursota ruusukkeita kakun päälle. 

Teemaan sopivat viirinauhat, julisteen ja lightboxin sain Tuutilulla -verkkokaupasta ja näiden avulla tytön toivoma teema saatiin toteutettua helposti. Muutama ilmapallo ja serpentiini laitettiin myös katosta roikkumaan. Söpöt pastellinsävyiset paperimukit ja lautaset löysin Ikeasta. 

Katso lisää synttärijuhlien koristeluideoita.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Marenkikakku on osoittautunut meidän suosikiksi lasten juhlissa, sillä se on helppo valmistaa ja herkullinen! Lisäksi se sopii myös gluteenittomille vieraille. 16 annoksen kakkuun olen tehnyt 10 valkuaisen marenkivaahdon- katso resepti täältä.

Pohjat voi toki tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, mutta koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua teemaan sopivasti. Ja meidän suosikkitäytteenä kakussa oli 4 dl kermaa, 4 dl rahkaa & nutellaa. 

Kakkuun tein pupukoristeet sokerimassasta ja ranskanpastillisilmistä. Lisäksi päälle oli ripoteltava kinder rouhetta ja pieniä suklaamunia. Katso ohje sokerimassapupuun.

Meidän viime vuoden marenkinen pupukakku näytti tältä- katso lisää koristeluideoita pääsiäsieksi ja kinuskisen kinderjuustokakun resepti

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kinuski, suklaa ja kinder kuuluvat omiin suosikkimakuihin ja testattiin uutta kinuskituorejuustoa tähän pääsiäisen kakkuun. Kakku on helppo valmistaa pääsiäisenä vaikka mökkiolosuhteissa, vaikka uunia ei olisikaan käytettävissä. 

Tarvitset: 

Pohja:

  • 400g Digestive
  • 1 tl kanelia
  • 150 g voita

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan kanelin kanssa. Painele keksipohja 24cm irtopohjavuoan pohjalle. 

  • 2 dl kerma
  • 2 dl maustettu vaniljarahka
  • 6 dl Valio kinuski tuorejuusto
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kinuskituorejuusto ja vaniljarahka. Murskaa suklaalevy ja sekoita seokseen. Lisää sokeri ja tarkista täytteen makeus. Lisää sokeria halutessasi. Kaada täyte pohjan päälle. Koristele kakku valmiilla kinuskikastikkeella, suklaamunilla ja suklaamurskalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. 

Koristelu: 

  • 3 kpl Kindereritä
  • suklaamunia
  • valmista kinuskikastiketta

Katso myös ohje valkosuklaa-mustikkakakkuun.  Katso ohje pääsiäisen pavlova kakkuun. 

Kommentit (11)

mestarikokki

Kivan näköinen kakku. Kinderit ei vaan laktoosin vuoksi sovi meillä, joten ne täytyisi korvata.
Mieheni, joka kakut syö, ei pidä voi-keksimurupohjasta, joten pohjan teen vaikka etukäteen murotaikinasta.

ea

Laitoitko siis kinuskikastikkeenkin (ja kinderit/karkit) kakun päälle ennen jääkaapissa jähmettymistä?

Jennikkä

Ohjeessa ei mainita, että valkosuklaa pitäisi sulattaa. Luulisin, että tarkoitus on laittaa sulatettu suklaa mössöön ja se on myös perustelu sille että ei tarvitse liivatetta. Vai olenko väärässä?

HeidiO

Kiitos! Ihana ohje ja varsinkin lasten makuun! Aivan ihanan helppo, lapsikin voi tehdä kun ei tarvitse liivatteita ja kiehuvia nesteitä. Itse olen jättänyt liivatteet jo vuosia sitten ihan maunkin takia. Ihana blogi, olen täältä muutamia ohjeita napannut ennenkin. Mukavaa kevättä :)

Vierailija

Kiitos ohjeesta! Aivan ihanan makuista, mutta hieman jäi täyte löysäksi (hyytymisaika 6h). Kun kakusta leikkasi palasen, rupesi täyte valumaan. Ensi kerralla sulatan suklaan niin tulee taatusti nätti leikkauspinta 😊 Vaikka siinä kyllä menettää mahtavan, valkosuklaamuruista tulevan suutuntuman.

Vierailija

Nami..Aika makea kylläkin mutta hyvin maistui. Pohjaan käytin keksiä 200g silti tuli paksu. Joten 400g olisi kyllä ollut ihan liikaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Omar-karkit kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihin ja jotain hyvää niistä oli tehtävä. Muokkasin vähän suosikki juustokakku -reseptiä ja annoin kakun jähmettyä neliskanttisessa vuoassa. Jähmettymisen jälkeen leikkasin palat pieniksi ruuduiksi ja laitoin ne avattujen muffinsivuokien päälle. Voin kertoa, että leivokset katosivat varsin nopeasti parempiin suihin ja onneksi kirjoitin reseptin talteen tulevaisuutta varten. Nämä omar -leivokset olisivat myös ihana ystävänpäivän herkku! 

Omar -leivokset (n.24 kpl)

Pohja:

  • 300 g digestive -keksejä
  • 75 g voisulaa

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl Flora -vanilla vaahtoa
  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 valkosuklaalevy
  • 1 dl kinuskikastiketta täytteeseen ja loput kinuskikatikkeesta kakun päälle kinuskiraitoihin
  • 5 liivatelehteä 0,5 dl veteen sulatettuna ja 2 tl sitruunamehua
  • 1 Omar -karkkipussi. n. 15 kpl Omar-karkkeja täytteeseen ja loput ruusuiksi leivosten päälle
  • Koristeeksi; mintunelhtiä ja jäisiä puolukoita

  • Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaisesti keskenään. Painele seos neliskanttisen ja leivinaperilla vuoratun vuoan 19×29 cm pohjalle
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kiehauta liotuksen jälkeen kuumassa vedessä (0,5dl) ja 2 tl sitruunamehua
  • Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Lisää 1 dl kinuskikastiketta vaahdon joukkoon. Leikkaa veitsellä palasiksi n. 15 kpl omar -karkkia ja lisää vaahtoon. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada nauhana tuorejuustoon. Sekoita tuorejuustoseos varovasti kerma/vaniljavaahtoon käännellen. Lisää lopuksi nesteessä sulatetut liivatelehdet seokseen
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan 
  • Kaada kinuskikastikkeella viivoja kakun päälle ja vedä veitsellä raitojen päältä, niin että kastike valuu kakun sisään 
  • Anna jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa
  • Leikkaa kakku ruuduiksi ja koristele halutessasi Omar -ruusuilla, mintunlehdillä ja jäisillä puolukoilla
  • Katso ohjeet Omar -ruusujen valmistukseen täältä

Katso ohje Omar -kääretorttuihin täältä. Katso ohje Omar -rocky roadeihin täältä. 

Kommentit (2)

Mirri

Ompas ihanan näköisiä. Ovat varmaan niin makeita, että juuri tuollainen pieni leivos riittää taittamaan makeanälän.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.