
Tässä yksi meidän suosikkiresepti. Porkkanakakku-kääretorttu on super nopea valmistaa kesävieraille ja maistuu herkulliselta. Lasten suuri suosikki on tämä porkkanakakku, mutta kääretorttu ajaa saman asian ja on paljon helpompi valmistaa.
Ohjeen löysin Soppa.fi -reseptikirjasta
Porkkanakakkukääretorttu
Ainekset
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 100 g margariinia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 dl porkkanaraastetta
Täyte
- 400 g tuorejuustoa
- 100 g voita
- 5 dl tomusokeria
Työvaiheet
Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva vaahtoon. Yhdistä kaikki kuivat aineet ja siivilöi ne seokseen. Nostele taikina tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kuoritut ja hienoksi raastetut porkkanat. Porkkanoita ei kannata raastaa liian aikaisin sillä ne tummuvat. Kaada taikina pellille levinpaperin päälle ja paista 10-12 minuuttia 200 asteessa. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää lopuksi tomusokeri. Laita täyte jääkaappiin odottamaan Jäähdytä kääretorttulevy hyvin ja lisää täytteet tasaisesti pohjalle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja jätä se sen sisään. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi.
Täällä ollaan oltu ihanassa häähumussa viime päivät ja viikko, sillä sain olla kaasona ystäväni häissä. Esikoinen sai toimia kukkaistyttönä ja tästä päivästä on tuhat valokuvaa muistona. Hieman kuvia on nähtävillä jo Huvikumpu-instagramissa.