
Juhlittiin syntymäpäiviäni muutama viikko sitten ja leivoin juhliin valkosuklaisen mustikkajuustokakun. Valkosuklaa ja mustikka sopii täydellisesti yhteen ja mehevä juustokakku vei mennessään. Juustokakkujen tekeminen on helppoa ja kakuissa harvoin epäonnistuu. Pursotin komeuden päälle vielä lopuksi vaahdotettua vaniljakastiketta ja lisäsin mustikat päälle. Aika hauska lopputulos herätti ihastusta vieraissa ja hilpeyttä kahvipöydässä! ;)
Valkosuklainen mustikkajuustokakku
Pohja:
- 400 g digestive
- 150 g voita
- 1 tl kanelia
Täyte:
- 2½ dl vaniljakastiketta
- 200 g tuorejuustoa
- 400 g maustamatonta jogurttia
- 200 g valkosuklaalevy
- 4 dl mustikoita
- 10 liivatelehteä
koristelu:
- 2½ dl vaniljakastiketta
- mustikoita
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi ja kaneli. Painele keksimurska 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa vaniljakastike ja sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti ja murskattu valkosuklaalevy. Soseuta mustikat ja ota siitä sivuun 1 dl. Lisää 3 dl mustikkasosetta tuorejuustoseokseen. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta 1dl mustikkasosetta ja lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Kaada mustikkaliivate seos varovasti tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike nostellen seokseen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja koristele vaahdotetulla vaniljakastikkeella & mustikoilla.
Katso täältä resepti myös nopeaan minttu-suklaa juustokakkuun ilman liivatetta ja uunia.
Tätä oli pakko kokeilla, niin ihanat kuvat! Ja hyvää tuli:)
Monelleko syöjälle tästä riittää?
Kuulostaa hyvältä. Eikä suklaata tarvi sulattaa?
Valkosuklaa on ihanaa, mutta oman sydämeni on vienyt tämä maidoton tummasuklaakakku, joka myös tehdään digestive-pohjalle ? https://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/sulassa-sovussa/maidoton-gluteenito...
Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa
Blogimme myös somessa:
Facebook | Instragram | Pinterest | YouTube | blogit.fi | Bloglovin
Tosi herkullinen, mutta digestivejä käytin vaan puolet ohjeesta eli 200 g ja liivatetta olisi tarvinnut paljon vähemmän.