
Tämä herkku kuuluu ehdottomasti syksyyn. Ihanan helppo kaurapaistos on nopea valmistaa itsetehdyn jäätelön kanssa. Puolukat tuovat kaura-omenapaistokseen sopivasti kirpeyttä ja makua. Tämä jälkiruoka on lastenkin yksi suosikeista ja sen valmistaminen onnistuu perheen pienimmiltäkin. Välillä paistos herkutellaan sellaisenaan, itsetehdyn jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Puolukka-omena-kaurapaistos
- 5–8 omenaa
- 2 dl puolukoita
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 tl suolaa
- ½ tl kanelia ja kardemummaa
Pese omenat, poista siemenkodat ja lohko uunivuokaan. Lisää joukkoon puolukat. Sulata voi ja lisää sekaan sokeri, kaurahiutaleet ja mausteet. Kaada seos omena-puolukkaseoksen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Tarjoile itsetehdyn jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Katso ohje nopeaan itsetehtyyn jäätelöön.
Katso myös omenavohveli ohje.