Porkkanakakku on koko perheen suosikkileivonnainen. Yhdistettynä juustokakkuun herkusta tulee aivan täydellinen. Kakkua on tehtävä aina syksyllä ja monesti myös lapset ovat toivoneet juuri tätä kakkua omille synttäreilleen. Kakku ei kauaa meillä jääkaapissa säily. Ensimmäistä kertaa tehtiin kakku pyöreään irtokakkuvuokaan ja mielestäni siitä tuli kaunis. 

Alkuperäinen ohje- Soppa.fi

Porkkana-juustokakku

Juustokakkutaikina

  • 300g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150g ranskankermaa
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ rkl vehnäjauhoja

Porkkanakakkutaikina

  • 2–3 porkkanaa (250 g, noin 3 dl raasteena)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl pekaanipähkinöitä veitsellä rouhittuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • ¾ tl suolaa

Kuorrutus

  • 100g pehmeää voita
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria

Työvaiheet

Yhdistä kaikki juustokakkutaikinan ainekset kulhossa, sekoita tasaiseksi. Jätä odottamaan. Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Lisää raasteeseen rypsiöljy ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä porkkanakakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada porkkanaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi. Voitele pyöreä 27 cm juustokakkuvuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Tasoita pohjalle puolet porkkanakakkutaikinasta. Kaada päälle puolet juustokakkumassasta. Nostele loput porkkanakakkutaikinasta päälle nokareina. Kaada pinnalle loput juustokakkumassasta. Paista 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute kakun päälle.

Pienin yksivuotias koittaa kurkkia keittiön tasoille ja löytää herkkuja - muutaman kerran hän on näissä aikeissa onnistunutkin jo!

Katso myös resepti omena-juustokakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012