
Helpoin kikka säilöä sato: tee karviaisista jääpaloja.
Olet ehkä kokeillut tätä kätevää kikkaa kylmentää viini: Laita valkoviinilasiin pakastimessa jäädytettyjä viinirypäleitä, niin viini jäähtyy hetkessä mutta ei vetisty kuten jääpaloista.
Vielä hauskemmin viinin jäähdyttävät pihapensaan karviaiset. Samalla saat hyödynnettyä hyvän satsin sadosta.
Jäiset karviaiset toimivat myös makuveden ja boolin koristeena.
Kokeilin jäisiä muhkeita karviaisia kiisseliin. Pari desiä tuoreita karpaloita ja puolen litraa karviaisia kuumaan veteen. Kun vesi oli kiehumispisteessä, lisäsin perunajauhon veteen sekoitettuna.Nopea sekoitus ja kattila pois levyltä. Karviaiset eivät rikkoutuneet ja niiden tuoreus ja makeus säilyi. Pirtsakka lohkeava kiisseli tuli näin ja maistui aamulla kaurapuuron kaverina ihan penellä hunajamäärällä makeutettuna.