Bulgurisalaatissa on rapsakkaa lehtikaalia.
Bulgurisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Keitä bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Sekoita kastikeaineet ja anna kastikkeen vetäytyä jääkaapissa.
Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi porkkanat ja palsternakka tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi. Suikaloi myös lehtikaali, tomaatit ja viikunat tai taatelit.
Paista sipulia, porkkanaa ja palsternakkaa pannulla öljyssä noin 3 minuuttia. Lisää pannulle voi, paprika, tomaatit ja viikunat. Paista vielä noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.
Tarkista kastikkeen maku ja lisää halutessasi mausteita. Sekoita kastike bulgurin kanssa. Sekoita kaikki aineet salaatiksi. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.
Vinkki! Tee salaatti uunin-kestävään vuokaan, niin voit lämmittää sitä uunissa 150 asteessa 10 minuuttia juuri ennen tarjoilua.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.