
Lehtikaali paistuu mahtavan rapeaksi ranskankermalla päällystetyn pizzan päällä.
Valkoinen lehtikaali-kinkkupizza
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen ja liuota sekoittaen. Sekoita nesteeseen suola ja grahamjauhot. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhoja ja alusta taikinasta kimmoisa. Lisää lopussa öljy.
- Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puoli tuntia.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja murskaa valkosipuli. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi ja sekoita niiden joukkoon kulhossa öljy ja suola.
- Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä levylle ranskankerma, punasipuli ja valkosipulimurska.
- Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
- Nosta pizza uunista ja ripottele päälle lehtikaali ja siemenet. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
- Asettele kypsän pizzan päälle muutama kiekura ilmakuivattua kinkkua.