Pinaattikeitto ja uppomuna
Ainekset
Työvaiheet
Silppua sipuli ja kuullota kattilassa, tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sulatettu ja valutettu pinaatti ja vesi. Mausta keitto kasvisliemikuutiolla, kookosmaidolla, currytahnalla ja sitruunamehulla. Hauduta 15 minuuttia.
Sekoita maizena vesitilkkaan. Lorauta suurus ohuena nauhana, hämmennä samalla. Kypsennä 5 minuuttia. Maista, mausta tarvittaessa.
Valmista uppomunat seuraavasti. Kiehauta 2 l vettä kattilassa. Lisää väkiviinaetikka. Riko varoen neljä munaa joukkoon. Keitä 3–4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla, valuta ja lisää uppomunat keittoannosten pinnalle.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.