Olen ihan heikkona vanhoihin kukkakuvioisiin kahvikuppeihin. Se vaan on harmi, että millään ei kaikelle tällaiselle ihanalle löydy säilytystiloja. Näin sitten Pinterestissä kahvikuppeihin liittyvän idean, jonka päätin toteuttaa. 

Edesmenneen mummoni kupeilla on enemmän tunnearvoa kuin rahallista-, tai käyttöarvoa. Niinpä päätin toteuttaa mummon vanhoihin kuppeihin näitä ihastuttavia neulatyynyjä, joilla kuitenkin on Ihan käytännön merkitys ja ne mahdollisesti ja toivottavasti päätyvät vielä hyötykäyttöön. Aion antaa jokaiselle serkulleni ja heidän äideilleen tällaisen kupin, kunhan vain saan kaikki ne tehdyksi... Näin jokainen suvun perhe saa käyttöesineeksi muokatun muiston mummosta ❤️

Toteuttaminen on melko yksinkertaista. Leikataan kankaasta n. 20cm x 20cm kokoinen tilkku, johon harsitaan kiristyslanka ympyrän muotoon. 
 

Lankaa kiristetään ja samalla työnnetään syntyvään ”pussiin” vanutäytettä niin paljon kuin sinne vain mahtuu ja hieman vielä yli. Lopuksi kiristyslanka sidotaan niin että koko paketti pysyy kasassa.

Kahvikupin sisäreunaan kiinnitetään kuumaliimalla kapea pitsi, joka piilottaa neulatyynyn ja kupin sauman. Seuraava osuus on tämän tuunauksen vaativin, mutta siinäkin kysytään ainoastaan nopeutta ja näppäriä sormia. Kuumaliimaa laitetaan runsaasti kupin sisäreunoille ja pohjalle. Kupin pohjalle jäävä neulatyynyn osa rutistetaan mahdollisimman pieneksi ja asetetaan paikoilleen niin, että kupin reunalla oleva pitsi pysyy paikoillaan. Tyynyä pidellään hetki paikoillaan, kunnes liima on kovettunut.

Lopuksi kuppi kiinnitetään kuumaliimalla lautaseen ja lautasen pohjaan tehdään muutama kuumaliimapisara, joiden tehtävä on toimia liukuesteenä.

Vallan ihastuttavia neulatyynyjä näistä syntyi ja mikä ihaninta, ne ovat muisto mummosta ja mummolassa vietetyistä kahvihetkistä ❤️

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsin tekemisen iloa.

 

Pastaakos tässä on Etelä-Pohjalainen nainen, yhden lapsen äiti, komian luontoinen ja ylpeä juuristaan.

Silmää ja sielua miellyttää kauniit asiat. Kaikesta uudesta tekemisestä herkästi syttyvä ja jos ei pioneeri tai pyörän keksijä olekaan, niin toistot, soveltaminen ja omien mausteiden lisääminen liittyy lähes kaikkeen tekemiseen.

Omien käsien jälki näkyy ympärillä. Suurimpia nautintoja on saada jokin projekti onnistuneesti valmiiksi. Huomata että kaikki se kulutettu aika ja vaivannäkö kannatti.

Elämässä on niin paljon vakavia asioita, että jaksaakseen ne täytyy vaan selättää. Huumori ja itselleen nauraminen on melko varmoja kavereita siinä hommassa. Eikä meidän elämästä naurua ja iloa puutukaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat