Jos lämpötila vain malttaa pysyä nollan alapuolella, kukkiva jäälyhty on pitkä ilo. Sen tekemiseen tarvitset kaksi ilmapalloa ja muutaman pienen leikkokukan. 

(Ohje KK 3/2020)

Tee näin: Täytä ilmapallo noin puolella litralla lämmintä vettä. Mitä kuumempaa vettä käytät, sitä kirkkaammaksi lyhty jäätyy. Solmi ilmapallo kiinni ja aseta se kahvikuppiin tai kulhoon. Anna pallon jäätyä pakkasyönä ulkona tai pidä sitä pakastimessa noin 10-12 tuntia, kunnes reunat ovat jäätyneet ja keskellä on vielä vettä. Jäätymistä kannattaa välillä tarkkailla. Puhkaise ilmapallo jään ympäriltä. Koputa pallon suulle reikä ja kaada vesi pois. Muotoile lyhdyn suu veitsellä siistiksi. Asettele pieniä leikkokukkia lyhdyn sisään. Puhalla toinen ilmapallo lyhdyn sisälle niin, että kukat puristuvat lyhdyn sisäpintaan kiinni. Anna jäätyä vielä muutama tunti ja puhkaise lopuksi ilmapallo. 

Katso myös ohje jääkranssiin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla