
Maapähkinäfudge on ollut koko perheen suosikki vuodesta toiseen. Moni ystäväni ja tätä herkkua maistanut on halunnut reseptin itselleen. Enkä kyllä ihmettele miksi. Tässä herkussa on kaikki kohdillaan. Fudge on myös ihanan helppo ja nopea tehdä. Suussasulavia herkkuja on mukava antaa lahjaksi ja ne ilahduttavat varmasti. Fudgen alkuperäinen ohje on poimittu vuosia sitten kirjasta Itse tehdyt lahjat 100 ohjetta, Alison Walker. Lahjaksi voi helposti tehdä myös super helppoja tryffeleitä.
Maapähkinäfudge (valmistus. 20 min & seisottaminen, keittoaika: 10 min. Noin 800 g)
Tarvitset
• 6 dl sokeria
• 1 rkl glugoosisiirappia
• 1 1/2 dl täysmaitoa
• 150 g voita
• 1 1/2 dl rouheista maapähkinävoita
Vuoraa 13 x 18 cm uunivuoka kelmulla niin, että kelmu tulee vuoan reunojen yli. Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on täysin liuennut. Varmista, että kaikki sokerikiteet ovat sulaneet, muuten fudgesta ei tule sileää. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoitellen. Keitä kunnes se on 116-asteista (pehmeä palloaste). Ellei sinulla ole sokerilämpömittaria, pudota teelusikallinen seosta kylmään veteen. Kun poimit massan vedestä, siitä pitäisi muodostua joustava pallo, joka latistuu muutamassa sekuninssa. Kasta kattilan pohja heti astiassa olevaan kylmään veteen, jotta kiehuminen loppuu. Siirrä kattila työtasolle ja anna seistä 5 minuuttia, tämä on tärkeää, koska muuten fudgen koostumuksesta tulee rakeinen eikä sileä. Vatkaa fudgea sähkövatkaimella 5-10 minuuttia, kunnes se on paksua. Kaada sitten kelmulla vuorattuun vuokaan ja tasoita pinta. Kun fudge on jäähtynyt, leikkaa se neliöiksi tai patukoiksi. Maapähkinävoifudge säilyy kuukauden tiiviissä rasiassa tai suljetussa pakkauksessa.
Enää muutama yö jouluun. Katso ohje mikrotoffeeseen.