Muistan lapsuudesta ystävännauhat ja korut, joita tehtiin solmeilemalla. Oma tyttäreni on innostunut Makramee -töistä ja pienten korujen valmistamisesta. Päästiin käsityömessuilla Marttojen pisteellä askartelemaan näitä suloisia rannekoruja. Tehtiin samalla tekniikalla muutamia erilaisia avainnauhoja ja käsikoru ystävänpäivän lahjoiksi. 

Alkuperäinen Reija Setälän ohje on löydetty Marttojen sivuilta täältä. Nahkanaru ja puuhelmet: Sinelli

Tarvitset: 
Nauhaa (ydinlangaksi ja solmuihin), esim. puuvilla- tai nahkanauhaa. Mitä ohuempi nauha, sen enemmän sitä tarvitaan, koska solmuja on tehtävä enemmän. Esimerkiksi 2-3 mm:n nahkanauhaa tarvitaan noin 1 metri. Helmiä (esim. puisia tai muovisia), joissa on reikä. Aikuisen koruun menee 5-6 helmeä.

Tee näin: 
Mittaa 1,5-2 kertaa ranteen ympäri ylettyvä nauha (ydinlanka) ja pujota siihen helmet. Tee päihin solmut, jotta helmet eivät karkaa.
Ydinlanka on hyvä teipata pöytään kiinni. Ensimmäinen helmi jätetään kiinni solmuun teipin yläpuolelle.
Ota riittävästi nauhaa makremeesolmuja varten. Aseta nauha ydinlangan alle siten, että molemmilla puolilla on yhtä paljon nauhaa. Solmut aloitetaan 3-4 cm päästä aloitushelmestä.

Ensimmäinen solmu: Jätä ydinlangan oikealle puolelle löyhä silmukka ja vie nauha ydinlangan yli vasemmalle. Ota vasemmalta lähtevä nauha ja vie se oikealta tulevan nauhan yli, sitten ydinlangan ali, ja tuo alakautta läpi aloituslenkistä. Kiristä solmu.

Toinen solmu:  Jätä ydinlangan vasemmalle puolelle löyhä silmukka ja vie nauha ydinlangan yli oikealle. Ota oikealta lähtevä nauha ja vie se vasemmalta tulevan yli, sitten ydinlangan ali, ja tuo alakautta läpi aloituslenkistä. Kiristä solmu.


Jatka solmujen tekemistä edellä kuvatulla tavalla. Joka toinen solmu alkaa oikealta, joka toinen vasemmalta. Jos aloitat solmut aina samalta puolelta, punos alkaa kiertää. Tee aloitushelmen jälkeen 6-8 solmua. Ydinlangalla odottavat helmet siirretään yksi kerrallaan solmujen väliin.

Solmi jokaisen helmen väliin 4-5 solmua. Tee toiseksi viimeisen helmen jälkeen yhtä monta solmua kuin aloitushelmen jälkeen. Jätä 3-4 cm ydinlankaa solmuitta. Viimeinen helmi jää ydinlangan päähän. Pujottele solmunauhan päät parsinneulalla solmujen väliin.

Lukko
Ota 10-15 cm nauhaa lukko varten. Ota rannekoru käteen ympyräksi, solmimattomat ydinlangan kohdat vierekkäin. Vie lukkonauha kahden ydinlangan alta.Tee 6-8 makrameesolmua ja päätä lukkonauhan päät pujottelemalla ne solmujen väliin. Ydinnauha liikkuu lukkosolmujen alla, kun vedät päissä olevista helmistä.

Katso muut ohjeet ystävänpäiväksi täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla