Tänä vuonna meillä on pieni joulukuusi ruukussa, jonka voi istuttaa takaisin luontoon keväällä. Koristeltiin kuusi perinteiseen tapaan omatekoisilla joulukuusenkoristeilla. Koristeiden tekeminen lasten kanssa on hauskaa ja suloiset askartelut säilyvät vuodesta toiseen. Timantin malliset olkihimmelit tekee helposti itse- katso ohje täältä.

Soodataikina-koristeet ovat olleet keveytensä ansiosta suosittuja vuodesta toiseen. Koristeita voi kuvioida leimasimilla, kuviolautasen pohjalla tai vaikka pitsiliinalla. 

Soodataikina-koristeet (n.20 kpl kuusenkoristeita)

  • 1dl maissitärkkelystä
  • 2 dl soodaa
  • 1,25 dl vettä
  • Kaulin & muotteja
  • Pitsiliina, kuviolautasia tai liinoja muotoiluun 
  • Puutikku 

Laita maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy. Siirrä kiinteä taikina kulhoon ja peittele kostealla liinalla. Massa on valmista muotoiltavaksi jäähdyttyään. Kauli soodataikina mielellään muovialustan tai liinan päällä noin 0,5 cm ohueksi levyksi. Paina kuvioita pitsiliinalla tai kuviolautasen pohjalla (esim.kastehelmi) ja muista tehdä reijät ripustuslenkeille. Anna valmiiden koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä tai 75 asteessa uunissa noin 1h. 

Katso ohje puuhelmistä tehtyihin koristeisiin ja steariinikoristeisiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla