
Laskiaispullia on tehtävä joka vuosi. Tänä vuonna leivottiin minikokoisia pullia ja täytettiin ne nutellalla ja kermalla. Nutellan lisäksi suosikkitäyte on kinuskikreemi- katso resepti täältä. Ihanat pullat tekivät hyvin kauppansa ja näitä tehdään varmasti vielä uudelleen. Hauska idea on tehdä yksi iso laskiaispullakakku, josta syö koko perhe.
Pullataikina (n 25-30 kpl)
- 100 g voita
- 3 1/2 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 2tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 kananmuna
- n. 5-7 dl vehnäjauhoja
Sulata voi, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen tilkkaan n.37 asteiseen maito/voiseokseen. Lisää lopuksi kaikki neste ja kananmuna. Sekoita joukkoon sokeri ja suurin osa vehnäjauhoseoksesta, joihin kardemumma ja suola on sekoitettu. Alusta taikina notkeaksi yleiskoneella. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu sormiin. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kumoa taikina pöydälle ja jaa 25-30 osaan. Nosta pullat leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n.30 minuuttia. Vatkaa muna ja vesi & voitele pullat ennen paistamista. Paista uunin alatasossa 230 asteessa 10-12 minuuttia. Jäähdytä pullat ritilällä.
Katso myös resepti Dumle-vaahdolla täytettyihin laskiaispulliin.