Painettiin lapsen pieni kädenjälki muistoksi soodataikinaan. Soodataikina toimii erityisen hyvin tässä askartelussa ja pienetkin käden uurteet kopioituvat massaan. Soodataikina on turvallinen, ekologinen ja edullinen vaihtoehto verrattuna kaupan valmiisiin massoihin. Aikaisemmin on tehty soodataikinasta joulukuusenkoristeita ja pieniä lahjapaketin koristeita. Massaa on helppo muotoilla ja sen silkkinen koostumus innostaa muovailemaan. Kuivuneen koristeen voi halutessaan kehystää tai laittaa ripustuslenkillä roikkumaan. Valmista koristetta pitää käsitellä varovasti ja parhaiten se säilyy kehyksissä. 

Soodataikina (n.20 kpl pientä koristetta tai n.4 kpl käsikoristeita)

  • 1dl maissitärkkelystä
  • 2 dl soodaa
  • 1,25 dl vettä
  • Kaulin
  • (halutessasi) Pitsiliina, kuviolautasia tai liinoja muotoiluun, piparkakkumuotteja
  • Puutikku 

Laita maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy. Siirrä kiinteä taikina kulhoon ja peittele kostealla liinalla. Massa on valmista muotoiltavaksi jäähdyttyään. Kauli soodataikina mielellään muovialustan tai liinan päällä noin 1,5 cm ohueksi levyksi. Paina lapsen käsi tai jalanjälki varovasti taikinan päälle ja tee halutessasi reikä ripustuslenkeille. Anna valmiiden koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä tai 75 asteessa uunissa noin 1h. 

Soodataikinasta voit muotoilla myös lasinalusten (esim. kastehelmi), pitsiliinojen ja piparkakkumuottejen avulla kuusenkoristeita. Katso ohjeet kuusenkoristeisiin.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla