Käytetään meidän perheessä viikottain Prisman Kauppakassi -palvelua. Palvelu on ollut meidän arjen pelastus ja osottautunut toimivaksi. Leivotaan ja laitetaan ruokaa niin paljon, että monesti jo erikoistuotteiden hakemiseen kaupasta menisi ikuisuus. Kolmen lapsen kanssa ei houkuta lähteä kauppoihin kiertämään ja oman aikanikin käytän mieluummin johonkin muuhun. Palveluun voi helposti tallentaa viikon "perusruoka ostokset" ja sitten vain lisäillä ne erikoisemmat tuotteet.

Arkikäytön lisäksi kauppakassi on pelastanut monta hetkeä matkoilta tultaessa kotiin. Esimerkiksi ennen synnäriltä lähtemistä tilattiin ruokakassit valmiiksi ja matkalla kotiin haettiin ne mukaan. Katselen paljon reseptejä palvelun kautta ja monta arkiruokaa sekä herkkua ollaankin tuolta jo kokeiltu. Viimeksi silmiini osui tämä Salted Caramel -piirakka, joka oli ehdottomasti yksi koko perheen suosikeista. Tätä tehdään ihan varmasti vielä uudelleen. Makean ja suolaisen liitto teki piirakasta täydellisen. Keitettiin kinuskia ehkä hieman kauemmin kuin ohjeessa, joten siitä tuli paksumpaa. Maidon tilalla käytin uutta Arlan hapatettua kermaa pohjassa ja kuorrutteessa. Hapatettua kermaa kokeilin edellisen kerran suklaamoussekakun -ohjeessa. Tässäkin reseptissä hapatettu kerma korosti mukavasti suklaan makua. 

Pohja

  • 175 g margariinia 
  • 175 g tummaa suklaata 
  • 4 kananmunaa 
  • 4,5 dl sokeria 
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta 
  • 0,75 dl (3/4 dl) kaakaojauhoa 
  • 1 rkl leivinjauhetta 
  • 1 dl Arlan Lempi hapatettua kermaa tai maitoa

Täyte

  • 2 dl fariinisokeria 
  • 2 dl Arlan Lempi hapatettua kermaa tai kuohukermaa
  • 25 g voita 
  • 0,5 tl suolaa

lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja suklaa kattilassa tai mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen. Sekoita jauhot, kaakaojauhot sekä leivinjauhe. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Keitä sokeria ja kermaa noin 20 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Tiputa kinuskista pisara kylmään veteen. Jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, on kinuski valmista. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle. Koristele suklaaströsseleillä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen leikkaamista. Säilytä jääkaapissa.

Katso ohje myös mustikkapiirakkaan.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012