Lauantaina vietetään lapsettomien lauantaita, sunnuntaina juhlitaan äitienpäivää..

Äitienpäivä on päivistä sellainen, joka herättelee niin paljon tunteita. Jokapuolella alkaa jo hyvissä ajoin äitienpäivän mainostaminen, liputtaminen ja hehkuttaminen.Yksi uusi kaupallinen juhlapyhä kaikkien muiden juhlien rinnalla?

Suurin syy siihen, että äitienpäivä nostaa niin paljon tunteita pintaan on se, että äidiksi tuleminen ei ole ollut todellakaan itsestäänselvyys. Jokaisella kerralla, kun äitienpäivä lähestyy, tunnen suurta kiitollisuutta omista lapsistani ja siitä, että olen saanut kokea äidiksi tulemisen. Tunnen myös isoa kiitollisuutta siitä, että pystyn tarjoamaan kodin kahdelle lapselle ja saan olla äitinä sekä sijaisäitinä. 

Äitienpäivään liittyy paljon tunteita menetyksistä, muistoja niistä hetkistä kun ajattelin, että äitiys on jotain, jota ei ehkä minulle ikinä suoda. Kuinka paljon sitä toivoi, että joskus vain saisi rutistaa lapset kainaloonsa ja helliä. Lapsi on niin suuri lahja ja äidiksi tuleminen ihme, että siitä ei voi ylpeillä. Varsinkin silloin, kun on kerran menettänyt jotain, osaa ajatella, että äitienpäivä on koko vuoden päivistä yksi. Äitiyden ei pitäisi olla mikään naiseuden mittari ja jokaisen naisen tulisi saada olla yhtä arvokas äitiydestä riippumatta. Huomenna vietetään lapsettomien lauantaita, sunnuntaina juhlitaan äitienpäivää.

Meillä eletään keväinen viikonloppu yhdessä herkutellen ja toistemme seurasta nauttien. Taidan silti syödä vähän kakkua ja odotan jännityksellä tyttären kerhossa tekemää ensimmäistä äitienpäiväkorttia (josta olen kuullut jo paljon puhuttavan). ;) Ihmeelliseltä ja maailman suurimmalta lahjalta tuntuu kuitenkin päivän touhuista väsyneen pienet kädet kietotuneena kaulan ympärille ja kuiskaus korvaan; "äiti!". 

Hetken ajatuksen haluan myös suoda niille, jotka pelkäävät lapsensa menettämisen puolesta tälläkin hetkellä tai niille, joille lapsen saaminen on vielä haaveissa. Tässä videossa kahdeksan naista kertoo, kuinka eri valoissa äitienpäivä näyttäytyy jokaiselle naiselle. Pääset videoon tästä, KLIK.

Halauksin, Anni

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla