
Appenzeller-juusto sopii mainiosti Alppimakaroniin.
Alppimakaroni
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Esilämmitä samalla vuoka.
Kuori ja kuutioi perunat kahden sentin paloiksi. Keitä perunakuutioita noin 5 minuuttia kiehuvassa suolavedessä.
Lisää pasta. Keitä, kunnes vesi on lähes imeytynyt ja pasta on al dente. Lisää kerma ja mausta. Tarkista suola.
Kaada seos kahden litran uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta. Sekoita kevyesti.
Kuumenna alppimakaronia uunin keskiosassa kunnes juusto sulaa, noin 10-15 minuuttia. Tarjoa raikkaan omenasoseen kanssa.
Vinkki! Kokeile ruokaisampaa versiota. Lisää joukkoon savukinkkukuutioita tai savuporoa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.