
Itsenäisyyspäivän menu koostuu sormin syötävistä suupaloista sekä näyttävästä salaatista.
Alkuun
Viileänä tarjottavaan kylmään glögidrinkkiin tarvitset lempiglögiäsi, kuohuviiniä ja lorauksen kivennäisvettä.
Jos pidät lämpimästä juotavasta, kokeile makuhermoja hivelevää sitrusglögiä.
Tee juomien seuraksi kotitekoisia juuressipsejä.
Pienet sormiruuat
Siikapastramine lisukkeeksi riittää paahtoleipä.
Savupaprika ja yrtit tuovat jauhelihapasteijat tälle vuosituhannelle.
Superhelppo ja ylellinen suupala syntyy katkaraputäytteen ja lehtevän taikinan yhdistelmästä.
Pääruuaksi punajuurta
Paahdetuista juureksista tehty salaatti sopii hyvin juhlapöytään.
Yrttiöljyllä valeltu graavilohi tuodaan pöytään kokonaisena. Jokainen voi siivuttaa sopivan palan.
Mehevä juuresterriini on kasvissyöjän valinta juhlapöytään.
Suu makeaksi
Kielenvieviin pikkupiiraisiin tarvitset vain pakastetaikinaa, päärynöitä, mascarponea ja sinihomejuustoa.
Kahvipöytä ei juuri kaipaa koristelua, kun vihreillä marmeladikuulilla koristeltu juustokakku kannetaan esiin.