
Kielenvieviin piiraisiin tarvitset vain pakastetaikinaa, päärynöitä, mascarponea ja sinihomejuustoa.
Päärynäpiiraat ja sinihomejuustotahna
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja halkaise päärynät pituussuunnassa. Poista siemenkodat. Aseta puolikkaat leivinpaperille uunipellille kuoripuoli ylöspäin.
- Kauli sulanut piirakkataikina ohuemmaksi. Leikkaa taikinasta päärynän-puolikkaiden muotoiset palat.
- Asettele taikinapalat päärynänpuolikkaiden pinnalle kuoripuolelle. Pistele pintaan haarukalla harvakseltaan reikiä.
- Muotoile ylijääneestä taikinasta lehtien muotoisia paloja. Kiinnitä ne päärynätaikinakuorten kärkiin.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes taikinakuori on kypsää ja saanut kauniisti väriä.
- Valmista minipiiraiden paistuessa juustoseos. Laita mascarpone kulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää sekaan sinihomejuustomuru.
- Nosta jäähtyneet piiraat tarjolle päärynäpuoli ylöspäin. Lisää pinnalle juustoseosta. Viimeistele pähkinärouheella ja siirapilla tai hunajalla.