
Hunajaiset valkosipulit
Ainekset
Työvaiheet
Halkaise kolme kunnollisen kokoista valkosipulia poikkisuuntaan kahtia. Sipaise kunkin leikkauspinta voilla (tai öljyllä) ja valuta päälle hieman hunajaa. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Halkaise kolme kunnollisen kokoista valkosipulia poikkisuuntaan kahtia. Sipaise kunkin leikkauspinta voilla (tai öljyllä) ja valuta päälle hieman hunajaa. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Kesähelteillä maistuu kevyt salaatti, jonka ainekset saat vaikka torilta. Saat salaatista vegaanisen vaihtamalla jogurtin kaurafraîcheen ja hunajan vaaleaan siirappiin.
Ohje Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
Lehtikaali on kätevä kääre monenlaiselle täytteelle. Ohran, sienien ja fetan yhdistelmä on herkullinen ja täyttävä.
Ohueksi suikaloitu kesäkurpitsa muistuttaa yllättävän paljon spagettia. Herkullinen kasviskastike maistuu myös tavallisen pastan kanssa.
Etikkapunajuurista ja kikherneistä syntyy herkullinen mureke joutuisasti. Murekkeen voi tarjota kylmänä tai kuumana. Kastikkeeksi sopii vegaaninen inkiväärikerma.
Vinkki! Mureke maistuu erityisen mehevältä seuraavana päivänä, kun maut ja rakenne ovat tekeytyneet.
Ohjeen mukaan tehtynä mureke jää melkein kokonaan raaaksi sisältä. Kannattaa pyöritellä massa pyöryköiksi ja paistaa uunissa kuten falafelit.
Ladataan...
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.