
Muista ravinteikkaat kaalit! Valkopapupastaan uppoaa keko parsa- ja kukkakaalia.
Parsakaalipasta ja kukkakaali-valkopapukastike
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista kastike. Kaada valkopavut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä valumaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko kukkakaali paloiksi.
- Kuumenna öljyä kannellisessa, pinnoitetussa kattilassa. Kuullota sipulia viitisen minuuttia. Lisää kukkakaali ja valkosipuli, kääntele 2–3 minuuttia.
- Lisää valkoviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää valutetut valkopavut, vesi, kasvisliemikuutio ja sokeri. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeää. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta toisessa kattilassa runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Erottele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Lisää kukinnot pastakattilaan viimeisten kolmen minuutin ajaksi.
- Valuta pasta ja parsakaalipalat. Tarjoa parsakaalipasta kukkakaali-valkopapukastikkeen ja raastetun parmesaanijuuston kanssa.Â
Vinkki! Jos et tarjoa ruokaa saman tien, pyöräytä pastan joukkoon tilkka oliiviöljyä, niin pasta pysyy irtonaisena.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.