Sitruunainen kalapata
Ainekset
Työvaiheet
Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Kuullota viipaleita ja kurkumaa öljyssä muutama minuutti padan pohjalla.
Lisää neste, paloiteltu kala, sitruunamehu, pestyn sitruunan raastettu kuori sekä suola. Hauduttele aineksia kannen alla 20 minuuttia. Pese ja paloittele sokeriherneenpalot ja lisää oliivien kanssa pataan. Jatka kypsennystä 15 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki! Yksi pussillinen äyriäissekoitusta tekee padasta juhlavan. Lisää sulaneet ja valutetut äyriäiset pataan kypsennyksen loppuvaiheessa. Älä keitä äyriäisiä, muuten ne sitkistyvät.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/