
Karitsanlihalle sopii kirpakan inkiväärinen kastike.
Karitsan paahtopaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita valmistus päivää ennen ruokailua. Siisti lihojen pinnat ja mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.
- Valmista marinadi. Murskaa kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
- Sujauta siistityt lihat kahden päällekkäin vedetyn muovipussin sisään. Kaada pussiin marinadi ja kääntele, kunnes mausteseos on levinnyt tasaisesti lihojen pintaan. Sulje tiukalla solmulla ja nosta viileään yöksi. Käännä pussia pari kertaa maustumisen aikana.
- Nosta maustuneet lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
- Pyyhi pois ylimääräinen marinadi.
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi, sulata sille voin ja öljyn seosta ja kääntele lihanpaloja pannulla, kunnes pinta on saanut kaunista paistoväriä. Nosta lihat uunivuokaan.
- Työnnä lihalämpömittari yhden paistin paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa 125 asteessa keskitasolla, kunnes paistin sisälämpötila on noin 60–65 astetta ja paistin sisus edelleen hiukan roseeta. Nosta paistit uunista.
- Anna vetäytyä noin 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
- Laita kastikkeen ainekset lukuunottamatta kastikesuurusta, suolaa ja mustapippuria kattilaan. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon vähin erin kastikesuurus koko ajan sekoittaen. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia