Pähkinöiden rapeus ja valmiin porkkanasoseen pehmeys yhdistyvät sopuisasti helppotekoisessa kasvisvuoassa.
Porkkana-kesäkurpitsavuoka
Ainekset
Työvaiheet
Pese kesäkurpitsa ja ota siitä juustohöylällä ohuita pitkiä lastuja. Levitä lastut uuninpellille. Lisää pellille kuorimaton kokonainen valkosipuli. Paahda lastuja uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia, nosta sivuun.
Sekoita keskenään notkistettu vuohenjuusto, valmis porkkanasose ja kananmuna. Mausta suolalla ja uunista otetulla, kuoritulla ja murskatulla paahtuneella valkosipulilla.
Kumoa porkkana-vuohenjuustoseos voideltuun reunalliseen uunivuokaan. Kääntele kesäkurpitsalastut rullille ja nosta porkkanaseoksen pinnalle vuokaan. Paista vuokaa uunin keskitasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.
Lisää pinnalle pähkinärouhe- tai salaatti-pähkinäseos ja jatka paistamista kunnes
porkkanaseos on kokonaan hyytynyt eli vielä 15–20 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja anna vetäytyä hetki. Nauti lisäkkeenä tai pääruokana.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.