Täyteläinen sieniruukku tunnetaan nimellä julienne.
Sieniruukku Julienne
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista sienet ja paloittele tai silppua ne. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sieniä ja sipulia pannulla voissa 10 minuuttia. Lisää pannulle smetana ja mausteet. Sekoita hyvin ja hauduta ruokaa 20–30 minuuttia.
- Annostele ruoka pieniin, voideltuihin annosvuokiin. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Ruskista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 5 minuuttia tai kunnes juustokuorrutus on ruskeaa ja rapeaa. Tarjoa alkupalana tai illanistujaisherkkuna salaatin ja leivän kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa ruuan mistä tahansa sienistä. Nämä ruukut tehtiin tuoreista herkkusienistä, mutta myös siitakesienet, tatit, suppilovahverot ja kantarellit sopivat hyvin.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.