Silloin tällöin ihmiselle tekee hyvää nauttia terveelliset juureksensa kakussa. Maukas ja mehevä porkkanakakku on tullut Amerikasta Suomeen jäädäkseen.
Porkkanakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele varovaisesti taikinaan.
- Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun, 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.
- Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
- Sirottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta.
Vinkki! Malta odottaa päivä, pari leipomisesta, sillä vasta silloin kakku on mehevimmillään. Säilytä kakku foliolla peitettynä tai muovipussissa jääkaapissa.