Resepti Marita Suontausta Kuva Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttijuoma

Ainekset

1
banaani
2
dl
mustikoita (tai muita marjoja)
2
rkl
leseseosta
3-4
dl
maustamatonta jogurttia
dl
täysmehua)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele banaani kannuun tai kulhoon.
  2. Kaada päälle marjat. Jos käytät pakastemarjoja, ne voivat olla kohmeisia tai jäisiä.
  3. Lisää leseet ja jogurtti.
  4. Surauta sauva- tai tehosekoittimella kuohkeaksi juomaksi. Ohenna tarvittaessa mehulla tai maidolla.
  5. Kaada laseihin ja nauti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesähelteillä maistuu kevyt salaatti, jonka ainekset saat vaikka torilta. Saat salaatista vegaanisen vaihtamalla jogurtin kaurafraîcheen ja hunajan vaaleaan siirappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Torikauppiaan salaatti

Ainekset

1
pieni (300 g)
kukkakaali
1
nippu (250 g)
porkkanoita
1
nippu (200 g)
retiisejä
1
kesäsipuli varsineen
Kastike
200
g
turkkilaista jogurttia
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset. Paloittele ne samankokoisiksi haarukkapaloiksi. Retiisit voit halutessasi käyttää kokonaisina. Hienonna sipuli.
  2. Pyöräytä ainekset kulhossa sekaisin.
  3. Vatkaa jogurtti, sinappi, hunaja ja kaprikset keskenään. Valuta kastike kasvisten joukkoon. Viimeistele hienonnetuilla sipulinvarsilla.

Ohje Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula

Kodin Kuvalehti Kuva Sami Repo
Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.
Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.

Tuunaa rahkasta himpun verran terveellisempää ja sekoita joukkoon talkkunajauhoja. Se kannattaa, sillä talkkunassa on paljon kuituja, ja jo parista lusikallisesta saat päivässä tarvittavan annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talkkunapöperö

Ainekset

5
dl
pakastemustikoita
1
prk (2 dl)
vispikermaa
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
fariinisokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
talkkunajauhoja

Työvaiheet

  1. Soseuta puolet mustikoista. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa.
  2. Sekoita kermavaahto, maitorahka, marjasose, kokonaiset marjat ja talkkunajauhot. Sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele talkkunapöperö tarjoiluastioihin.
  4. Koristele kokonaisilla mustikoilla.

Tiesitkö?

  • Talkkuna sisältää kauraa, ohraa, ruista ja vehnää sekä herneitä tai papuja. 
  • Tarkista, että ostat tavallisia talkkunajauhoja. Osa jauhoista on savunmakuisia. Savuisuus mainitaan pussin takapuolella.

Kommentit (3)

Vierailija

Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.

Ei

Kermaa ja sokeria= terveellistä...

Vierailija

Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.

Resepti Emilia Kolari Kuva Lasse Lecklin
Malja meille! Raikas aperitiivi aloittaa juhla-aterian.
Malja meille! Raikas aperitiivi aloittaa juhla-aterian.

Pyöräytä hillabellinit sekaisin juuri ennen tarjoamista, niin saat niihin kauniin sakeuden ja kuohut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Hillabellini

Ainekset

Hillapyree
250
g
hilloja (pakaste)
½
dl
sokeria
Juomaan
1
pl (75 cl)
proseccoa
1
dl
hilloja (pakaste)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hillapyree. Mittaa hillat ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
  2. Kaada seos astian päälle nostettuun siivilään. Purista hillat siivilän läpi lusikalla ja pyörittele seosta, kunnes siivilään jäävät vain siemenet. Jäähdytä ja viilennä hillapyree jääkaapissa.
  3. Mittaa hillapyree kuohuviinilasien pohjalle. Kaada päälle jääkaappikylmä prosecco. Sekoita kevyesti. Pudota pohjalle muutama jäinen hilla jääpalaksi.
  4. Tarjoa aperitiivina.
Kodin Kuvalehti Kuva Piia Arnould
Tiesitkö? Maustettu lämmin glühwein on peräisin 1600-luvun Saksasta. Glögi saapui Ruotsin kautta Suomeen 1900-luvun alussa.
Tiesitkö? Maustettu lämmin glühwein on peräisin 1600-luvun Saksasta. Glögi saapui Ruotsin kautta Suomeen 1900-luvun alussa.

Perinteinen punaviiniglögi maistuu joululta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Punaviiniglögi

Ainekset

1
plo
punaviiniä
2
dl
appelsiinimehua
4
dl
vettä
2
dl
muskovadosokeria
8
kpl
kardemumman siemeniä
3
kanelitankoa
8
kpl
neilikkaa
appelsiinin kuorta
Lisäksi
sideharsoa
narua

Työvaiheet

  1. Kuumenna punaviini kattilassa. Älä keitä. Lisää appelsiinimehu, vesi ja sokeri.
  2. Kiedo mausteet sideharsoon ja lisää narulla kiedottu pussukka maustamaan juoma. Hauduta vähintään 30 minuuttia.

Vinkki! Tumma muskovadosokeri antaa glögille täyteläisen maun. Voit kokeilla myös fariinisokeria.