Naudan suikalepata
Ainekset
Työvaiheet
Ruskista lihasuikaleet pienissä erissä kuumalla pannulla. Nosta syrjään odottamaan.
Kuori ja paloittele sipulit lohkoiksi. Leikkaa paprikat suikaleiksi. Ruskista sipulia ja paprikoita pannulla. Leikkaa maustekurkut pieniksi paloiksi.
Laita lihasuikaleet kattilaan, kaada tomaattimurska päälle. Kuumenna ja lisää murennetut liemikuutiot sekä sipulit. Anna ruuan hautua kannen alla puolisen tuntia.
Mausta hunajalla ja mustapippurilla. Lisää kattilaan paprika. Anna kypsyä 15 minuuttia. Lisää lopuksi smetana, kurkut ja tomaatit. Hauduta vielä kannen alla 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
Tarjoa perunan, riisin tai pastan kanssa.
Vinkki! Tämän ruuan voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä tai pakastaa. Mitä pidempään ruoka saa hautua, sitä mehevämpää siitä tulee.