Mansikkaleivokset
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaa.
- Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Tee sillä välin täytekiisseli. Mittaa maito, kerma, keltuaiset, sokeri ja maizena kattilaan. Sekoita huolellisesti noin 3 minuutin ajan, samalla kun kiisseli hautuu.
- Lisää jäähtyneeseen kiisseliin rahka. Valmista taikinasta leivospohjat. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pyörittele pieniä taikinapalloja voideltuihin muffinivuokiin tai muffinipellin muotteihin. Painele jauhotetuin sormin taikinaa vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta pieni foliopala ja esim. lusikallinen kuivia herneitä tai riisiä painoksi, jotta pohja ei nousisi liikaa. Paista noin 10-15 minuuttia uunin keskitasolla. Poista folio ja paino.
- Jäähdytä ja irrotta leivospohjat varovaisesti pellistä. Kokoa leivokset. Lisää pohjiin muutama viipaloitu mansikkapala ja vaniljarahkaa. Anna leivosten tekeytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua. Koristele mansikoilla.
Vinkki! Vaniljatäytteen voi korvata valmiilla vaniljakastikkeella.