
Raikas ja tyylikäs juoma yhdistää raparperin ja sitruunan.
Raparperi-sitruunajuoma
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele raparperinvarret isoon kattilaan. Jos haluat vaaleanpunaista mehua, käytä punavartisia raparperejä. Mittaa päälle sokeri.
- Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta kattilaan yhden sitruunan kuoret ja purista kaikista sitruunoista mehu.
- Kiehauta vesi ja kaada raparperien päälle. Hämmennä, kunnes sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä ja maustua kolme tuntia. Siivilöi mehu pulloihin ja sulje korkit. Nosta jääkaappiin.
- Tarjoile raikas juoma tuoreen mintun ja jäiden kera. Mehu on hyvää sellaisenaan, mutta voit laimentaa sitä kivennäisvedellä poreilevaksi. Käytä silloin ¾ mehua ja ¼ kivennäisvettä.