Kiia Renko Kuva Sami Repo Ohje Teemu Aura, Ravintola Demo, Helsinki
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Siianmäti-metsäsienitoast

Ainekset

1
kpl
saaristolaisleipää
oliiviöljyä
1
kpl
punasipulia
4
dl
metsäsieniä
tai
4
dl
tatteja
suolaa
mustapippuria
150
g
siianmätiä
1
dl
smetanaa
Koristeeksi
tillinoksia
1
kpl
sitruunaa
tai
1
kpl
limettiä

Työvaiheet

Leikkaa limpusta ohuita viipaleita. Laita viipaleet uunipellille. Sivele päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paista 150 asteessa uunin keskitasolla 5-10 minuuttia, kunnes viipaleet ovat kuivia ja rapeita. Ne rapeutuvat lisää paistamisen jälkeen.

Tällä välin paista silputtu sipuli ja pilkotut sienet oliiviöljyssä pannulla rapeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Laita leipien päälle reilusti sipuli-sieniherkkua. Lusikoi sienien päälle reilusti mätiä ja kevyesti vaahdotettua smetanaa.

Koristele tillillä ja sitruunalla tai limetillä. Nauti melko heti.

Vinkki! Sienitoastiin sopivat hyvin myös säilykesienet (300-400 g). Kaada neste purkista ja valuta sienet hyvin. Silppua sienet ja valmista, kuten edellä.

Resepti Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen
Tänään syödään punaista makaronilaatikkoa!
Tänään syödään punaista makaronilaatikkoa!

Punainen pennelaatikko on maistuva lihaton makaronilaatikko. Ruokaisuutta siihen tuo sinihomejuustokastike ja väriä punajuuri.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen pennelaatikko

Ainekset

400
g
pennepastaa
dl
keitettyjä, pieniä punajuurikuutioita
5
dl
ruokakermaa
200
g
sinihometuorejuustoa
1-2
kananmunaa
1
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä pasta runsaassa, suolassa maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Valuta ja nosta sivuun.
  2. Sekoita keitetty pasta, keitetyt punajuurikuutiot, ruokakerma, tuorejuusto ja muna kulhossa tasaiseksi seokseksi.
  3. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada pinnoitettuun uunivuokaan, tasoita pinta ja kypsennä keskitasolla 200 asteessa 30–35 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja sisus on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki peitettynä ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (1)

flip diving

Your site has a lot of useful information for myself. I visit regularly. Hope to have more quality items.

flip diving

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg
Lohi-katkarapukeitto on aavistuksen tulinen.
Lohi-katkarapukeitto on aavistuksen tulinen.

Paprikajauhe ja tomaattimurska maustavat katkarapukeiton liemen ja tekevät siitä upean punaisen. Kikherneet tekevät keitosta täyttävän.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-katkarapukeitto

Ainekset

1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili (tai 1 tl chilihiutaleita)
1
tl
savustettua paprikajauhetta
½
dl
tuoretta basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä kuullottamiseen
1
tlk
tomaattimurskaa
dl
valkoviiniä
8
dl
kalalientä
2
dl
kikherneitä
400
g
kirjolohta tai valkoista kiinteää kalaa
dl
mustia oliiveja
200
g
katkarapuja
½
sitruunan mehu
1-1½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
dl
lehtipersiljaa
Lisukkeeksi
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili pituussuunnassa, poista siemenet ja hienonna. Jos haluat tulisempaa keittoa, jätä siemenet. Suikaloi basilikanlehdet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää chilit, paprikajauhe ja basilikat, ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, valkoviini, kalaliemi ja valutetut kikherneet. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.
  3. Nypi sillä aikaa lohesta ruodot pois, fileoi nahka ja kuutioi. Lisää keittoon lohet ja anna keiton kiehahtaa niin, että kala kypsyy.
  4. Viipaloi oliivit ja lisää keittoon yhdessä sulatettujen katkarapujen ja sitruunamehun kanssa. Anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.
  5. Tarjoa ranskankerman ja hyvän leivän kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg
Voit korvata lohen kauden kalalla.
Voit korvata lohen kauden kalalla.

Kermainen lohikeitto valmistuu nopeasti ja on mitä parasta arki-j a juhlaruokaa. Palsternakka ja selleri antavat herkullisen maun.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen lohikeitto

Ainekset

1
sipuli
8
dl
kalalientä
8
maustepippuria
1
laakerinlehti
6
perunaa
2
porkkanaa
100
g
palsternakkaa
50
g
selleriä
400
g
lohta
2
dl
kuohukermaa
1
dl
tilliä
1-2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kattilaan hienonnettu sipuli, kalaliemi, pippurit ja laakerinlehti.
  2. Kuori kaikki juurekset ja paloittele samankokoisiksi. Lisää kiehuvaan kalaliemeen juurekset. Keitä melkein kypsiksi.
  3. Nypi lohesta ruodot, fileoi nahka pois ja leikkaa kuutioiksi tai käytä nahatonta lohifilettä.
  4. Lisää keittoon lohet ja kerma. Anna kiehahtaa niin, että lohet ovat kypsiä ja keitto kuumaa.
  5. Lisää lopuksi hienonnettu tilli ja suola. Tarkista maku. Tarjoa lisukkeena saaristolaisleipää ja voita.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen
Tarjoa makkarakastike täysjyväpastan kanssa.
Tarjoa makkarakastike täysjyväpastan kanssa.

Makkara-omenakastike ei kaipaa jauhosuurustetta tai kermaa. Omena ja sinappi antavat kastikkeeseen makeutta ja pehmeyttä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen makkara-omenakastike ja täysjyväpastaa

Ainekset

500
g
lenkkimakkaraa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
makeaa omenaa
1
prk (500 g)
paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
tl
oreganoa
2
tl
sinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
hyppysellinen cayennenpippuria
1
rkl
öljyä paistamiseen
Päälle
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa makkara kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori omenat ja leikkaa kuutioiksi. Paista makkarat teflonpaistinpannulla niin, että ne saavat kauniin värin. Laita sivuun odottamaan.
  2. Kuullota sipuleita ja omenoita öljytyssä kattilassa muutaman minuutin ajan. Kaada paseerattu tomaatti, vesi ja oregano sipuleiden joukkoon. Anna kiehua 10 minuuttia niin, että omenat kypsyvät. Lisää makkarat. Mausta sinapilla, suolalla, mustapippurilla ja cayennenpippurilla. Tarkista maku.
  3. Lisää kastikkeen päälle hienonnettua persiljaa. Tarjoa täysjyväpastan kanssa.

Kommentit (0)