Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen

Teet pizzan nopsasti pakastepizzapohjaan.

Annoksia
2
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapizza pakastepohjaan

Ainekset

1
kpl
iso pakastepizzapohjaa
Lisäksi
1
dl
valmista aurinkokuivattu tomaatti -maustekastiketta
200
g
tonnikalaa öljyssä
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
dl
mustia oliiveja
1
tl
oreganoa
1
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Levitä sulalle pitsapohjalle valmis tomaattikastike.

Valuta tonnikalasta pois ylimääräinen öljy ja levitä kalanliha nokareina tomaattikastikkeen päälle.

Kuori ja viipaloi valkosipulit ohuiksi. Jaa ne, sekä valutetut ja viipaloidut oliiviviipaleet tasaisesti pitsapohjalle. Ripottele päälle oreganoa ja halutessasi juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Nauti heti.

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Kasvisveneistä saat syysiltojen muhkeimmat tarjottavat.
Kasvisveneistä saat syysiltojen muhkeimmat tarjottavat.

Kuoressa koko ateria! Täytettyjä paprikoita ei kannata hylätä 1980-luvulle. Nyt ruoka valmistetaan suippopaprikoista ja täytteessä maistuvat pavut ja pekoni. 

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt pekonipaprikat

Ainekset

4
suippopaprikaa
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (120 g)
broileripekonia
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
juustokuminaa
½
tl
cayennenpippuria
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
3
dl
kiehautettua vettä
1
prk (285/170 g)
kidneypapuja
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta
Päälle
½
ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi pekoni.
  2. Levitä pekonit kylmän paistokasarin pohjalle. Kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää savupaprikajauhe, juustokumina ja cayennenpippuri. Kiehauta. Lisää sipulit, riisi ja tilkka öljyä. Kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada pannulle kiehautettu vesi. Hauduta riisiä kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes se on lähes kypsää.
  4. Valuta ja huuhdo pavut. Kumoa ne riisin joukkoon ja kiehauta. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  5. Huuhdo paprikat ja halkaise ne pitkittäin niin, että myös kanta leikkautuu keskeltä kahtia. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Säästä kannat, sillä ne pitävät paprikat kasassa ja näyttävät kauniilta paahtuneina.
  6. Nostele paprikaveneet leivinpaperin päälle pellille vieri viereen, jotta ne pysyvät pystyssä toisiaan vasten.
  7. Jaa täyte paprikoiden sisälle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Mikko Hannula
Rieskarulla antaa virtaa pitkälle päivään.
Rieskarulla antaa virtaa pitkälle päivään.

Savulohella ja avokadolla täytetty rieska käy myös lounaasta. Jos haluat valmistaa sen etukäteen, lisää avokado viipaleina, ettei rieska kostu liikaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-avokadorullat

Ainekset

1
avokado
½
sitruunan mehu
1
punasipuli
1
pss (100 g)
retiisiä
½
ruukkua tilliä
150
g
kylmäsavulohta
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
maalaissinappia
4
ohutta peruna- tai ohrarieskaa
1
ruukku rukolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus kulhoon. Purista joukkoon sitruunan mehu. Muussaa avokado haarukalla.
  2. Leikkaa sipuli ja retiisit ohuiksi siivuiksi. Hienonna tilli.
  3. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita sen joukkoon tuorejuusto, sinappi ja tilli.
  4. Levitä avokadoa rieskalle ja lusikoi päälle kalatahnaa. Lisää sipulia, retiisejä ja rukolaa. Kääri rieska rullalle ja lämmitä voileipägrillissä 5–8 minuuttia.

Vinkki!

Rullat voi lämmittää myös varovasti paistinpannulla tai uunissa grillivastuksen alla.

Kommentit (2)

Vierailija

Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.

Vierailija

Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/

Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Sokerisuolaus graavaa kalan pehmeäksi ja miellyttävän makuiseksi.
Sokerisuolaus graavaa kalan pehmeäksi ja miellyttävän makuiseksi.

Itse tehty kaalisalaatti on halpaa, hyvää ja riittoisaa. Myös lohifilettä saa usein järkihintaan. Sokerisuolattuna kala säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattu lohi ja keltainen kaalisalaatti

Ainekset

Sokerisuolattu lohi
800
g
lohifileetä
3
dl
vettä
1
dl
sokeria
½
dl
hienoa merisuolaa
1
oksa rosmariinia
½
dl
tilliä
Keltainen kaalisalaatti
1
kg
keräkaalia
30
g
tuoretta inkivääriä
1
ruukku tuoretta korianteria
1
tl
suolaa
Kastike
1
dl
omenaviinietikkaa
1
dl
sokeria
½
dl
rypsiöljyä
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa lohi 2–4 tasakokoiseen palaan.
  2. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja suola. Lisää rosmariinin oksa ja anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita lohifilee suljettavaan muovipussiin. Kaada jäähtynyt liemi joukkoon. Sulje pussi, paina ilma pois ja laita jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.
  4. Ota lohi liemestä, pyyhi kuivaksi ja hienonna päälle tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Leikkaa paloiksi tai ohuiksi siivuiksi.

Keltainen kaalisalaatti

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri.
  2. Laita kaalit isoon kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa. Hiero kaalia käsin muutama minuutti, jotta se hieman mehustuu ja pehmenee. Lisää inkivääri ja korianteri.
  3. Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa niin, että sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liemi kaalin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti Kuva Sami Repo
Aasialaisittain maustetut lohipullat ovat herkullista sormiruokaa, kun ne tarjoilee sydänsalaatinlehden päällä.
Aasialaisittain maustetut lohipullat ovat herkullista sormiruokaa, kun ne tarjoilee sydänsalaatinlehden päällä.

Lohipullat saavat peitokseen seesaminsiemeniä ja soosikseen pehmeän remouladen. Maussa hurmaavat inkivääri, piparjuuri ja korianteri.

Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipyörykät

Ainekset

500
g
ruodotonta lohi- tai kirjolohifileetä
1
muna
2
kevätsipulia
3
rkl
silputtua korianteria
2
tl
raastettua inkivääriä
2
raastettua piparjuurta
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
kalakastiketta
1
dl
korppujauhoja
1
tl
rouhittua mustapippuria
Pinnalle
paahdettuja seesaminsiemeniä
Remouladekastike
2
rkl
hienonnettua maustekurkkua
½
porkkana
2
dl
majoneesia
1
dl
kermaviiliä
1
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettuja kapriksia
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
sinappia
1–2
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita lohipala 20 minuutiksi pakastimeen. Leikkaa kohmeinen lohi pieniksi paloiksi ja hienonna tehosekoittimessa. Jätä massaan sattumia. Voit leikata lohen myös veitsellä hyvin pieneksi silpuksi.
  2. Vatkaa muna kevyesti. Silppua kevätsipulit.
  3. Sekoita kaikki lohipulla-ainekset yhteen. Paista pannulla pari koepullaa ja lisää halutessasi suolaa ja sitruunamehua tai muuta maustetta.
  4. Pyörittele massasta pieniä lohipullia. Laita lautaselle paahdettuja seesaminsiemeniä ja pyörittele pullat siemenissä.
  5. Paista paistinpannulla tai kypsennä uunissa uunipellillä 200 asteessa 10–15 minuuttia.
  6. Tarjoa esimerkiksi sydänsalaatin ja remouladekastikkeen kanssa.

Vinkki! Jos et löydä kaupasta valmiiksi paahdettuja seesaminsiemeniä, paahda ne itse kuumalla, kuivalla pannulla. Voit pyytää kaupassa, että lohi jauhetaan valmiiksi.

Remouladekastike

  1. Hienonna kurkku hyvin hienoksi. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Sekoita majoneesi, tilli, kapris ja rakuuna. Lisää kurkut.
  3. Anna kastikkeen maustua yön yli jääkaapissa, vähintään pari tuntia.

Kommentit (0)