Suklaakakku mehevöityy punajuurisoseella.
Punajuuri-pähkinäsuklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä punajuuret pehmeiksi. Kuori ja soseuta ne.
- Voitele ja jauhota punajuurien kypsyessä halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka korppujauhoilla.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi punajuurisose.
- Yhdistä toisessa kulhossa keskenään jauhot, pieniksi rouhittu suklaa ja pähkinät sekä kaakaojauhot. Sekoita mukaan sooda, vaniljasokeri, suola ja mausteet.
- Lisää jauhoseos erissä voin, kananmunan ja punajuuren seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä ohuella puutikulla kakun keskiosasta. Jos kakkutaikinaa tarttuu tikkuun, jatka paistamista. Mikäli kakun pinta tummuu lopussa liikaa, peitä se foliolla.
- Anna jäähtyä uunista ottamisen jälkeen.
- Vaahdota kerma ja se mausta tomusokerilla. Halkaise kakku kahdeksi kerrokseksi ja levitä väliin vadelmahilloa ja puolet kermavaahdosta. Nosta päälle kakun kansi ja levitä sen päälle loput vadelmahillosta ja kermavaahdosta.
- Koristele pinta karhunvadelmilla, sulatetulla suklaalla ja nougatrouheella. Nosta tarjolle.