
Ribsit rakastavat kirpakkaa kevätsipulia. Pikkelöinti vie sipuleilta värin mutta antaa tilalle mahtavan maun.
Yrttiset babyribsit ja pikkelöity kevätsipuli
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pikkelsi, mielellään jo syöntiä edellisenä päivänä.
- Leikkaa kevätsipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi puhtaaseen lasipurkkiin.
- Mittaa kattilaan kaikki liemen aineet ja kiehauta. Kaada kuuma liemi sipuliviipaleiden päälle. Jäähdytä ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.
- Hiero suola ja pippuri ribsien pintaan. Laita ribsit isoon, vahvaan pakastuspussiin.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita marinadin aineet ja lisää marinadi pussiin. Sulje pussi huolellisesti ja kääntele niin, että marinadi levittyy tasaisesti lihalle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Siirrä ribsit marinadeineen reunalliseen uunivuokaan. Lisää vuoan pohjalle 1 dl vettä. Peitä vuoka vahvalla foliolla ja laita uuniin kypsymään kahdeksi tunniksi.
- Grillaa kypsiä ribsejä 10–15 minuuttia välillä kääntäen niin, että ne saavat väriä. Ripottele päälle sormisuolaa. Leikkaa grillatut ribsit yksittäisiksi luiksi pystyyn tarjoilulaseihin.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia