
Lehtipihvit ovat lauantai-illan herkku.
Lehtipihvit ja lohkoperunat
Ainekset
Työvaiheet
Halkaise kuorimattomat perunat ja leikkaa puolikkaat kahteen tai kolmeen osaan. Nosta lohkot uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Voitele lohkot rasvalla pullasudilla. Ripottele mausteita päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla puolisen tuntia tai kunnes perunat ovat pehmeitä ja ruskeita.
Ota tällä välin pihvit huoneenlämpöön. Halkaise sitruuna ja purista sitruunamehua pihvien molemmille puolille.
Juuri ennen kuin otat perunat uunista, paista pihvit pannulla voissa tai öljyssä yksi kerrallaan. Kun pihvi alkaa "hikoilla", käännä se ja mausta jo paistettu puoli. Lehtipihvi kypsyy nopeasti, noin puoli minuuttia per puoli.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia