
Raikas sitruunatahna sopii myös kakkujen ja pikkuleipien täytteeksi. Tee se jo tarjoilua edeltävänä päivänä valmiiksi kylmään.
Spelttiletut ja sitruunatahna
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin sitruunatahna. Pese sitruuna hyvin, raasta ja puserra mehu. Laita kattilaan sitruunamehu, sokerit, sitruunaraaste ja keltuaiset. Sekoita seosta koko ajan vispilällä, kunnes se kiehahtaa. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia.
- Lisää voi pieninä nokareina koko ajan vispilällä sekoittaen. Kaada kulhoon, peitä ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
- Tee lettutaikina. Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe ja suola kulhossa. Tee keskelle kolo. Sekoita toisessa kulhossa maito ja muna. Lisää ne jauhojen joukkoon.
- Anna taikinan levätä 10 minuuttia. Paista letut voissa lettupannulla kypsiksi.
- Sekoita vaniljasokeri jugurttiin. Tarjoa lämpimiä lettuja sitruunatahnan, jugurtin ja marjojen kanssa.
Vinkki!
Lettujen kanssa maistuvat myös hillot, hedelmät, kermavaahto, pähkinärouhe tai suolaiset täytteet.
Raikas sitruunatahna sopii myös kakkujen ja pikkuleipien täytteeksi. Tee se jo tarjoilua edeltävänä päivänä valmiiksi kylmään.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.