Karkki vai keksi? Kahdesta herkkupalasta ei tarvitse valita, kun ripottelet namut kanelilla ja kardemummalla maustettujen keksien päälle. Karkit eivät sula keksien päälle, kun lisäät ne vasta paiston puolivälissä.
Värikkäät karkkikeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
- Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää suola, vaniljasokeri ja muna ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lisää jauhoseos ja sekoita nuolijalla tai kauhalla tasaiseksi.
- Nostele taikinanokareita leivinpaperoidulle pellille lusikan avulla tai käsin pyörittelemällä. Jätä tarpeeksi (7 cm) tilaa keksien väliin, sillä ne leviävät uunissa.
- Paista keksejä uunin keskitasolla 7 minuuttia.
- Vedä pellit uunista. Keksit ovat nyt puolikypsiä. Koristele keksit painamalla niihin karkkeja. Varo kuumaa peltiä!
- Pane pellit takaisin uuniin. Paista keksejä vielä noin 5 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä.
- Anna keksien jäähtyä viitisen minuuttia ja siirrä ne ritilälle lastaa apuna käyttäen.