Paahdettu tomaatti-kasviskeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda kuumassa (250–275°C) uunissa öljytyt ja suolatut halkaistut tomaatit, pilkottu paprika ja pieneksi kuutioitu punajuuri. Paahda, kunnes kasvikset saavat väriä (noin 10 minuuttia).
- Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota kattilassa kuutioitu sipuli sekä laakerinlehdet kasviöljyssä. Lisää paahdetut tomaatit ja paprika sekä vesi. Keitä, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja yrttisuolalla. Lisää paahdetut punajuurikuutiot ja hienonnettu thaibasilika. Kiehauta ja nauti cashew-ranskankerman kanssa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.