
Suppilovahveroilla täytetty porsaanfileerulla muhii mureaksi pekonikuoressa.
Porsaanfileerulla ja hunajajuurekset
Ainekset
Työvaiheet
Hienonna täytteen sienet ja sipuli. Paista sienet öljyssä ja lisää pannulle silputtu sipuli sekä pinaatti. Kuullota 5-10 minuuttia. Mausta seos suolalla ja pippurirouheella.
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Halkaise liha pituussuunnassa levyksi ja nuiji lihaa hieman tasaisemmaksi.
Sipaise sisäpintaan sinappia ja levitä sinapin päälle sieni- pinaattiseos. Kääri filee kokoon ja paketoi pekoniin kuromalla pekoniviipaleet kiinni lihaan esimerkiksi puuvillanarulla tai hammastikuilla.
Paista öljyn ja voin seoksessa lihan pintaan pannulla kauttaaltaan kaunis väri.
Kuori kasvikset. Paloittele ne isoiksi kuutioiksi kulhoon. Lisää sekaan tilkka öljyä ja mausta juurespalat suolalla, pippurilla, hunajalla ja sitruunamehulla. Kumoa seos uunivuokaan lihan ympärille.
Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan lihamittari. Paista 160 asteessa uunin alatasolla tunti tai kunnes liha on kypsää eli lihamittari näyttää 72 astetta.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia