
Pehmeä, ihanan täyttävä ja kerrassaan maittava! Tätä paistosta tekee mieli uudestaan.
Provencen kesäkurpitsapaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kesäkurpitsat noin sentin siivuiksi ja paista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa. Nosta lautaselle odottamaan.
- Kuullota silputut sipulit, valkosipulinkynnet ja timjaminoksa hitaasti öljyssä ja nokareessa voita. Lisää tomaatit liemineen. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua ilman kantta kunnes neste on haihtunut.
- Riko munien rakenne ja lisää sekaan juustoraaste, persilja ja ruohosipuli sekä lopuksi tomaattimuhennos. Lisää kesäkurpitsasiivut ja tarkista maku.
- Kaada paistovuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 35–40 minuuttia tai kunnes paistos on kypsä.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.